29/12

 

Rådjursjakt idag hos Katarina och Erik på Unsta. Vädret var väl inte det allra mysigaste med blåst och blötsnö. Katarina, jag och hundarna Alliz, Lystra och Guinness utgjorde drevet, vi kämpade på riktigt tappert och gjorde av med massor av julkalorier. Rådjuren vann dock jakten överlägset...
Vi avslutade med skyddsjakt på duva. Det gick till så att jag sprang runt inne i ett magasin och skränade allt vad jag orkade för att försöka få ut de duvor som envisas med att vara där och lämna sin spillning på precis allting. Lyckades får ut några stycken och en av dem föll offer för en av skyttarnas bössa.
Sen kände vi oss nöjda med jagandet och bjöds härlig ärtsoppa med punsch till lunch. En trevlig dag!

Imorgon blir det lite förberedelser inför vårt traditionella nyårsfirande med Kian och Peter här på Storsten.
Självklart hoppar vi över allt vad smällare och fyrverkerier heter.

Jörgen och jag vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År!


 

25/12

 

Äntligen har Speys börjat löpa!
Efter Trettonhelgen åker vi och hälsar på Proletariat Aureole och hoppas att tycke uppstår.



 

22/12

 

En fin julklapp fick vi i morse i form av att första röntgenresultatet för K9-kullen fanns på Hunddata.
Det är Thorsvi Kininvie (Cynhinfa Hamik/Thorsvi Glenburgie) som har A-höfter och ua armbågar.
Kinni bor sedan mitten av september hemma hos familjen Gyllhamn i Eskilstuna men vi har väntat med den officiella omplaceringen tills röntgen var klar. Anledningen till flytten från oss är att Kinni har pigmentbortfall (vitiligio) och pga av det kommer vi inte använda henne i avel trots att det är en trevlig och duktig hund på alla sätt.
Hemma hos familjen Gyllhamn finns sedan tidigare labradoren Molly som trivs bra med sin nya kompis.
Anna och Kinni har varit på K9-kullens träningsträffar under hösten och ekipaget fungerar jättefint tillsammans.
Lycka till framöver!

Anna och Kinni tillsammans med John och Freja på en av höstens träningar.
Foto: Maria Dahlberg





 

18/12

 

Thorsvi Black Barrel, Yaga, är ögonlyst utan anmärkning. Tack för det Ellis!

Speys har fortfarande inte börjat löpa...och nu kan hon lika gärna vänta ett par dagar till så klarar vi nyår också.


 

16/12

 

Vinnare av årets upplaga av Gyllene Anden blev Anne-Marie och Skye. Stort Grattis!


Foto: Sarita Winsevik

Efter att ganska stort manfall pga väder och diverse skador/sjukdom både på människor och hundar var det till slut tolv tappra ekipage som tillsammans med domare Jörgen och Peter samt funkisarna Kian, Helén, Mia, Per, Carina och Bobo som mötte upp på Unsta.
Gyllene Anden genomförs som ett mock-trial med regler som baseras på A-provsreglerna men som den enväldige huvuddomaren Jörgen kan modifiera efter eget gottfinnande. Alla hundar fick fyra apporter i den s.k. grundomgången, därefter gick sju hundar vidare och fick ytterligare varsin apport. En blev eye-wipad och så var det bara sex kvar som fick en apport till. Den djupa snön gjorde att apporterna försvann så en duktig markör var en nödvändighet, i den mån hunden inte klarade att lösa uppgiften gällde det för föraren att ha järnkoll och hålla kvar hunden i rätt område tills apporten var bärgad.
Skye hade total kontroll på alla sina markeringar. De han inte spikade direkt arbetade han hem genom att lugnt och metodiskt ligga kvar tight i rätt område. Duktiga Anne-Marie litade på sin Skye och använde inte pipan en enda gång.
Avslutning med grillad korv blev det hemma hos Katarina och Erik på Unsta där även prisutdelningen förrättades.
Resultatlista:
1 Thorsvi Miltonduff, Skye, kull 11, Nicke/Guinness, förare Anne-Marie
2 Thorsvi Speyside, Spencer, kull 12, Arron/Speys, förare Ann-Maj
3 Thorsvi Black Grouse, Spike, kull 14, Will/Kiwi, förare Katarina
4 Thorsvi St Magdalene, Malva, kull 12, Arron/Speys, förare Sara
delad 5 Thorsvi Macallan, Allan, kull 11, Nicke/Guinness, förare Johan.
delad 5 Thorsvi Glen Spey, Speys, kull 7, Volvo/Lystra, förare Anita

Tack alla för en väldigt trevlig och rolig dag!



 

11/12

 

Sista anmälningsdag för Gyllen Anden var igår. I skrivande stund är det 20 anmälda ekipage. Vi samlas 10:00 på ladugårdsbacken på Unsta. Vägbeskrivning o ytterligare information kommer i mail under dagen. Vi håller tummarna för att Kung Bore inte sätter käppar i hjulen för genomförandet. Men om alla klär sig varmt och tar på sig snöskor ska det nog fungera. Det gäller för både hundar och förare att markera noga var i snön dummyn försvinner. Sen är det "bara" att hålla hunden i rätt område. Lätt som en plätt!

I samband med snöovädret förra veckan blåste vår telefontråd av så vi har varit utan telefoni och internet några dagar. Mobiltäckningen är usel så vi har varit lite avskärmade. Knappt hade det blivit lagat förrän det blev väldigt kallt i huset. Felsökning pågår...under tiden är jag väldigt tacksam för braskaminen i köket.

Speys då? Inget löp än så länge...



 

 

3/12

 

Jörgen är hemma igen efter en härlig vecka i Skottland med både The Championship och destilleribesök.
Dessutom hade han med sig en tröja i finaste cashmere hem till mig.
Klicka här för ett bildreportage om gängets öden och äventyr i Skottland!

Det har verkligen inte gått någon nöd på mig som valde att stanna hemma. I lördags var det fasanjakt och vädrets makter var på sitt allra bästa humör och bjöd på underbart vinterväder. En dag att minnas!

Igår var det dags för hästar! Kian och jag var på Globen och upplevde en härlig show där lek, uppvisning och blodigt allvar blandades på ett fantastiskt sätt.

Speys då? Inget löp än så länge...

Till våra valpköpare; glöm för tusan inte bort Gyllene Anden!

 

 

26/11

 

Igår var det avslutning för K9-kullens (Kimmi/Mocca) träningsträffar. Deras första valpträff hade vi den 18 mars och då var hela gänget precis så vimsiga som fyra månader gamla valpar brukar vara. Åtta månader senare ser de ut på ett helt annat sätt. Lugnt, snyggt och prydligt. Grunden är lagd och nu gäller det att bibehålla den och inte vara rädd för att backa tillbaka och repetera när det behövs.
Dagen avslutades hemma hos familjen Dahlberg där vi lät oss väl smaka av en härlig älggryta som följdes av en smaskig chokladtårta till efterrätt. En del kursavslutningar håller extremt hög kvalitet...
Som grädde på moset fick jag med en fin presentkorg hem, fylld med diverse godsaker i både fast och flytande form. Tack alla!

Jörgen är i Skottland hela veckan, dels för att titta på The Championship, dels för att ägna några dagar åt destillerier. Trodde han hade sett sig mätt vid det här laget, på det senare alltså, men så är tydligen inte fallet.
Det är i vanlig ordning ett ganska stort gäng som åker. I år valde jag att stanna på hemmaplan och då blev det ju ganska naturligt att Sara kunde lämna två av sina hundar här. Malva har bott här tidigare och trivts bra och samma sak verkar gälla för unga Dimma som funnit sig väl tillrätta.

En av anledningarna till att jag valde att inte åka med till Skottland var att jag befarade att resan skulle sammanfall med en parning. Men snälla Speys, sätt igång att löpa nu då! Även om familjen Svenningsson är aldrig så trevliga vill jag inte fira jul där...
Det ska bli jättekul med en Speys-kull till även om jag känner mig lite sorgsen över att vi valde att inte para Malva som är en så härlig hund, Speys dotter som hon är. Men så är det, det finns säkert någon mening med det också.

Virvla, Thorsvi Black Bottle, är gentestad för prcd-PRA och precis som sina systrar är hon tyvärr anlagsbärare. Känns ändå bra att möjligheten till gentest finns eftersom vi då inte behöver utesluta bra hundar från avel, så vi får väl se framöver om någon av Black-systrarna kvalar in för en valpkull.
En stor eloge och tack till ägarna som ställt upp och gentestat sina hundar, det är ju inte helt gratis...

Till våra valpköpare; glöm för tusan inte bort Gyllene Anden!








 

18/11

 

Alltid lika kul att "starta upp" en ny kull. Idag var det dags för första valpträffen för D-kullen som har Lakedown Tarw Du som pappa och Thorsvi Glen Spey som mamma. Kullen har hunnit bli fyra månader och alla sju var på plats. Utöver genomgång av lämpliga grundläggande kontakt- och lydnadsövningar testade vi valparnas intresse för apportering av både dummy och vilt. Intresset var stort hos alla sju så nu kan vi ägna de närmaste månaderna åt att fokusera på Lugn & Ro samt Ordning & Reda.
Efter att ha värmt upp oss med den traditionella valpträffssoppan pratade vi hundträning och mentala egenskaper i ett par timmar innan det var dags att avsluta dagen.
Tack alla för att ni kom, vi ses igen i januari!


Linn med Nikko, Anita med Juli, Jenny med Saga, Helén med Dolly, Henrik med Isa, Lena med Karo, Linnea med Mrs.





 

14/11

 

Normalt sett är jag både slarvig och glömsk när det kommer till födelsedagar, både när det gäller människor och hundar. Men nu är det dags för några speciella födelsedagsgrattis;
Grattis nummer ett går till K9-kullen, Cynhinfa Hamik/Thorsvi Glenburgie, som fyller ett år idag. Bilden på förstasidan tog Åsa i söndags när vi hade träningsträff och hela gänget var på plats. Tycker det är bra gjort av nio ettåringar att sitta så stilla och prydligt på rad.
Grattis nummer två går till C-kullen, Streamlights Brave Opal/Manymills Little Grebe, som uppnått den aktningsvärda åldern 10 år. Tre av de fyra finns fortfarande bland oss och vi utbringar ett fyrfaldigt leve för Harry, Lystra och Tindra. Hurra, hurra, hurra, hurra!


Tioåringarna får illustreras av Lystra/Thorsvi Cardhu som vet hur man håller tungan rätt i munnen.





 

5/11

 

Jobbade hela helgen, vilket inte alls var så jobbigt som det kanske låter. Jag var instruktör på en kurs som Jill och Peter på Lilla Träskaten arrangerade. Temat för helgen var prova-på jakt. Tio ekipage mötte upp på lördagsmorgonen och fick ett par timmars teori om jakt innan det var dags att börja jobba med hundarna. Vi mjukstartade med lite grunder innan vi ökade på retningsnivån ganska rejält i form av en fingerad drive med fyra kastare och tre skyttar. Inklusive mig var vi alltså åtta personer som var funktionärer åt de tio kursekipagen. Lyxigt värre alltså. Dagen avslutades med ett liten andjakt på gårdens egna änder för att ge ekipagen en känsla av the real thing. Tre änder föll offer för skyttarna Jörgen och Martin och passande nog var det tre av hundarna som aldrig tidigare apporterat varmt vilt vilket de gjorde med bravur.
Lördagskvällens middag var av sedvanlig hög kvalitet som alltid när man är på "Lilla T".
Söndag morgon samlades vi på Äleby Gård där andjakt stod på agendan. Nu skulle vi verkligen omsätta teori till praktik. Hur skulle det gå? Självklart hade vi med rutinerade picking-up ekipage om det skulle behövas men vårt kursgäng skötte sig med den äran. När dagen var till ända och vi hedrat viltet med en viltparad kunde vi konstatera att helgen verkligen blivit lyckad. Stort tack till alla inblandade; Jill och Peter, Äleby Gård, funktionärerna Kian, Peter W, Kristina, Tina, Jörgen, Martin och inte minst köksbiträdet Åke.
Sen återstod bara hemresan som var kort för några av oss men desto längre för våra deltagare från Norge, Skåne och Göteborg.





 

31/10

 

Igår startade Speys på praktiskt jaktprov och titulerar sig numera SEJ(j)Ch Thorsvi Glen Spey.
Hon jobbade jättebra, i ett ihållande iskallt regn, både på fältfågel och änder. En av hennes apporter kommer jag nog alltid att minnas. En lätt påskjuten rapphöna som var diffus för oss där vi stod, Speys gick ut som en kanonkula ca 100 meter där hon tog min stoppsignal och vänstertecken snabbt och distinkt.  Sen kunde jag inte se henne längre men fick rapport från en hundförare som stod bättre placerad "hon är i området, hon är på löpan, hon har den".
Championtiteln får sätta punkt för Speys provkarriär. Närmast väntar hennes tredje och sista valpkull och sen ska hon vara jakthund för hela slanten.



 

29/10

 

Djurflocken har utökats med en ny medlem, en ca 4 månader gammal kattunge.
Någon hade dumpat den lilla kattungen vid en gård där vi apporterar ibland. Fågeluppfödning och katter går inte precis hand i hand så kattungens framtidsutsikter var minst sagt mörka. Men då grep Jörgen in och fångade in katten och tog helt enkelt med honom hem.  Nu heter katten Staffan och är trevlig och social på alla sätt och vis.

Torsten och Staffan trivs mycket bra tillsammans.

Vi har Optigentestat (prcd-PRA) Spike, Yaga och Nikka i Black-kullen. Spike är glädjande nog Clear medan syrrorna är Carriers. Vi passade även på att testa Malva som vi testade redan som valp men då bara via swab-test vilket inte är officiellt gångbart i Sverige. Tanken var ju att hon skulle ha parats och för att ingen skulle tro att vi försöker fuska testades hon även officiellt. Hon var anlagsbärare som valp och så även nu.

Ett av säsongens sista B-prov gick av stapeln i Kalmartrakten i helgen. Thorsvi Mannochmore provade på ekl för första gången. Han jobbade och slet i det iskalla vattnet och gjorde verkligen sitt allra bästa. Dirigeringarna blev dock för svåra och det blev en trea. Jättebra jobbat av Scott och Linnea!
Även Thorsvi Glenlossie startade på samma prov. Tyvärr gjorde det kalla vattnet att Extra slarvade med några avlämningar och prisvalören åkte ned till en tvåa. Tredje ettan kommer nästa år istället!

Igår var vi funktionärer på Retrievermästerskapets finaldag bara en kvarts biltur hemifrån. I strålande höstväder fick vi se finske Blackthorn Bion ta hem segern. En mycket värdig vinnare.
Trevligt också att evenemanget var öppet för publik.



 

21/10

 

Att åka hela den långa vägen till Ystad från Vallentuna lönade sig!
Eva packade in Lakrits i bilen och stack iväg, och minsann klarade de, med bravur, sin etta i nybörjaklass.
Stort grattis!


Det blev bara två ettor i Ystadsprovets NKL. Eva med Lakrits till höger.
Foto: Hanna Svensson


Bruksresultat är inget som kennel Thorsvi är bortskämda med. Det kan till och med vara så att Thorsvi Glen Grant och matte Kicki tar ledningen på brukssidan genom att bli uppflyttade till lägreklass spår.
Whirre är ganska bra på dem mesta: bruksmeriterad, elit jaktprov, praktisk jakt, viltspårchampion och lydnadsmeriterad.
Ett fint par, Kicki och Whirre!

Flatklubben/Östra anordnade WT på Säbyholm i helgen. Lina tog en paus från tvillingmatandet för att starta på sitt och Leias, Thorsvi Ardlar, livs första WT. De åkte hem med finfina 85 poäng!
Samma fina poängsumma, men i ökl, blev det för Micke med sin Thorsvi Meadowburn och hamnade därmed på en andraplacering i den klassen. Grattis!

Vår helg har som vanligt gått i hunderiets tecken. Jörgen har varit steward på Nordiska Mästerskapet i dagarna två och haft förmånen att få se en svensk vinnare. Bolly och Tito, vad härligt!
Jag var på fasanjakt igår. Trots ihärdigt regnande funkade jakten bra och stämningen var som vanligt på topp i det härligt sammansvetsade apportörgänget.
Idag har det varit K9-kullen för hela slanten. Vilthantering i olika former stod på programmet. Duktiga unghundar!



 

 

 

Sarita och Carmen har varit i farten igen. Förra helgen stack de till Danmark för sin första A-provsstart. Bägge två skötte sig bra och kunde åka hem med en etta i åpenklass. Det innebär att ekipaget får starta i dansk vinnarklass.
Dessutom var det på Saritas födelsedag, så det var en fin present. Dubbelgrattis!

Vi har ändrat lite i våra avelsplaner gällande den planerade kullen nu i vinter. Tyvärr har Malva en liten bakre polär katarakt i ena ögat vilket gör att vi avstår från att para henne.
Istället kommer vi att para hennes mamma Thorsvi Glen Spey.
Läs mer under Valpar.





 

9/10

 

Ytterligare en representant för duktiga M-kullen har varit i farten. Thorsvi Macduff och matte Sarita har grejjat sin andra öppenetta i Norge och är därmed uppflyttade till elitklass. Bra jobbat!


Sarita och Carmen njuter av välförtjänt framgång.
 

Domaruppdraget i Skåne var precis lika trevligt som förra året då jag dömde på samma ställe.
Ann-Kristin Nilsson, kennel Roekull, var kommissarie/provledare/picking-up/guide och då kan man känna sig helt lugn som domare. Sju ekipage kom till start i den KKL som jag dömde tillsammans med min kollega Bosse Ferm. Alla hundarna var i grund och botten duktiga men flera av dem hittade på en del små hyss vilket gjorde att de inte kunde godkännas.
Två godkända ekipage blev det till slut. Grattis till Caper Cailies Siloutte och Meadowlark Airril och deras duktiga förare!


Domare Norrblom jagar en skadad and som försöker ge sig iväg.


Duktig Domare!
Foto: Ann-Kristin Nilsson



 

6/10

 

Stort grattis till Thorsvi Mackmyra som tillsammans med sin duktiga förare Annika blev godkända i KKL igår. Jag var med som apportör på samma ställe och hade möjlighet att se Mackan och Annika en hel del. Jag gillade det jag såg!

Nu är vi inne i senare delen av andjaktssäsongen och hundarna har lite småblessyrer. Nån haltar lite, en hel del skrap- och rivsår. Nån tagg här och var. Så är livet för en apportör och de klagar inte, bara jobbar på.

Imorgon är det dags för träff med K9-kullen igen, efter den åker jag direkt upp till Arlanda för att flyga till Skåne där jag ska döma en KKL på måndag.

 


 

1/10

 

Jag tror jag har skrivit om det i ett tidigare inlägg; en tvåa på B-prov kan väcka diametralt olika känslor. Ibland är det toppen och ibland känns det som botten.
Två toppentvåor blev det i helgens elitklass på Norrtäljeprovet för Thorsvi Glenallachie och Thorsvi St Magdalene.
Grattis Katarina och Sara!

En trea är ju inte alltid så mycket att yvas över, men även denna valörs värde kan skifta.
Thorsvi Strathisla, Chippen, fick en trea med guldkant i öppenklass i "Norrland". Bra jobbat Lollo, nu vet du att du är på rätt väg med ditt krutpaket.

Labradorklubben anordnade WT på vackra Säbyholm i lördags. För ovanlighetens skull var jag funktionär, skytt närmare bestämt. Varför har folk så svårt att få tummen ur och ställa upp som funktionärer när arrangören ber om hjälp? Det blir ju inga prov o dyl om vi inte hjälps åt.
En av fördelarna med att vara funkis var att jag fick se flera duktiga Thorsviekipage på nära håll.
Thorsvi Mannochmore skulle testa på elitklass för första gången och gjorde som han brukar, dvs vann på finfina 93 poäng.
I öppenklass kom Thorsvi St Magdalene tvåa, en ynka poäng före trean Thorsvi Meadowburn.
Lilla Yaga, Thorsvi Black Barrel, sa hej då till nybörjarklass genom att få 84 poäng.
Grattis till alla duktiga förare; Linnea, Sara, Micke och Ellis!

Sara med Malva, Micke med Cayenne och Linnea med Scott

Den s.k. K9-kullen efter Cynhinfa Hamik och Thorsvi Glenburgie tränar på bra. I söndags var det dags för vår fjärde träningsträff. Åsa Eckerrot hade med sig kameran och tillsammans med Maria Dahlberg som assisterande fotograf  blev det en hel del fina bilder.
Det är så kul med alla engagerade ägare, att det är en bit att åka spelar ingen roll. Helena från Västervik och Britt-Marie från Borås kommer troget åkande till våra träffar. Tack!

 


 

23/9

 

Att behöva uppdatera hemsidan två dagar i rad är verkligen kärt besvär.
Anledningen till dagens uppdatering är att Thorsvi Glen Elgin tagit en etta i elitklass.
Stort grattis till Kuben och Pelle!
 


 

22/9

 

Thorsvi Loch Lomond visade att ökl-ettan förra helgen inte var en slump. Idag fixade Mondi och matte Mia den andra ettan så nästa start på B-prov blir i elitklass. Härligt!

Thorsvi Banff och matte Ingela debuterade i elitklass idag och fick med sig ett tredjepris hem. Bra jobbat!

Igår hade vi en mycket trevlig dag hos Jill och Peter på Lilla Träskaten. Lerduveskytte och andjakt för vissa medan jag valde att ta tillfället i akt och styra upp Speys lite efter hennes mammaledighet.
Dessutom blev det en rolig kväll i goda vänners lag. Tack snälla Jill och Peter för er fantastiska gästfrihet!
Redan tidigt i morse var det full aktivitet på Lilla Träskaten då flera av oss skulle iväg på apporteringsuppdrag. I villervallan var helt plötsligt Valsa puts väck. Efter en halvtimmes letande hittade jag henne bekvämt vilande i en sågspånshög i en lada där hon lyckats ta sig in. Valsa gillar inte regn...
Regnet fortsatte att strila över oss under jakten och som grädde på moset plurrade jag rejält, Jörgen fick rycka in och dra upp mig ur det osynliga djupa diket där jag låg med vatten upp till armhålorna. Min Iphone sa upp sig och ska nu tillbringa några dygn i en skål med ris så får vi se om den går att rädda.
På vägen hem införskaffades billig mobil (99:-!) att använda tills vidare. Förargligt nog är alla Kontakter lagrade i Iphonen så jag är tacksam om du som SMS:ar mig skriver under med ditt namn så jag vet vem som har skickat.

 


 

17/9

 

Brunnsholmshelgen är avklarad. Allt funkade alldeles utmärkt, inklusive vädret! Nåväl, lite i blåsigaste laget på söndagens nybörjarruta kanske. Johan som satt i båten har nog träningsvärk i armarna idag...

Tre Thorsvihundar startade i öppenklass. Bäst gick det för Thorsvi Mannochmore som fick sin andra etta och därmed flyttas upp till Elitklass. Grattis!
Bra jobb gjorde även öppenklassdebutanten Thorsvi Mortlach som tillsammans med husse Uffe fick en tvåa.
Samma prisvalör blev det även för Thorsvi Mackmyra och Annika, den andra ettan närmar sig!

Thorsvi Loch Lomond tog med sig matte Mia till Hofors och jobbade hem sin första etta i öppenklass. Mia tog över Mondi från mig för bara ett halvår sen och har vidareutvecklat henne på ett fantastiskt bra sätt. Att Mia dessutom har ena armen i gips efter en incident med en apportkastare gör inte prestationen mindre.
Ett stor och varmt grattis till Mia & Mondi!


Lilla Mondi med sin fina röda rosett.
 


 

11/9

 

På hemsidor blir det ju lätt så att man bara skriver om framgångar på prov och tävlingar. Men som alla vet ser ju  verkligen inte ut så alla gånger. I det sammanhanget passar det bra att skriva om Thorsvihundarnas resultat på Eskilstunaprovet. Inte mindre än sex hundar kom till start. En i elitklass, tre i öppenklass och två i nybörjarklass.
Resultatet blev att de två nybörjarklasshundarna fick en tvåa respektive trea. Resten kom hem med varsin nolla.
Hundarna hittade på alla tänkbara dumheter, trots att de är bra tränade av sina duktiga ägare.
Men vi låter oss inte nedslås så lätt. På't igen bara!

Nu till helgen har vi "vårt" jaktprov. I officiella sammanhang heter provet numera Enköpingsprovet men platsen
är, precis som tidigare,  Brunnsholm. Det är mycket jobb med ett jaktprov, men vi är ett bra gäng som trivs tillsammans. Ser fram emot helgen och håller tummarna för hyfsat väder!

 


 

4/9

 

I helgen dömde jag i Alfta, närmare bestämt hemma hos Malin och Alf på vackra Prästnäset med omnejd. Jag startade Speys där förra året och dömde året innan så nu börjar jag bli van.
Upplägget regisserat av Alf Nordlund och Pelle Forslund är nog så nära man kan komma en praktisk jakt inom ramen för B-provsreglerna. Min kollega, Leif Gustavsson, och jag hade fyra hundar igång var på förmiddagen respektive eftermiddagen. Prövningen blir alltså mycket längre än på ett "normalt" elitprov. Det ställer höga krav på ekipagens mentala uthållighet. Ett alldeles utmärkt sätt att pröva elithundar tycker jag, men det ställer höga krav på organisationen. Men inget verkar vara för svårt för radarparet Alf & Pelle, men det är nog tur att de har sin förnämlige kommissarie Lacke Karlström. Tack till er alla inklusive funktionärer, matlagare, deltagare m.fl.!

Alla valpar utom en har flyttat nu. Kvar här hos oss blir lilla Juli (Dailuaine). Även om vi sparar valp ganska ofta hinner jag glömma vad mycket jobb det är...det har sina fördelar att vara lite gaggig.
Nu dröjer det inte så länge innan nästa kull är på gång. Thorsvi St Magdalene förväntas löpa någon gång i november-december. Jag har bestämt vilken hane jag vill använda men har inte hunnit kontakta ägaren ännu.
 


 

30/8

 

Idag har några representanter för M-kullen varit i farten igen. Bröderna Mannochmore och Miltonduff startade i KKL och blev godkända. Grattis Linnea och Anne-Marie!

Syrran Mackmyra startade på B-prov där hon bytte vilt och dessutom var olydig så det blev en nolla. Matte Annika meddelar att hon bryter ihop och kommer igen. Så ska det låta!

En till som bryter ihop och kommer igen är Thorsvi Banffs matte Ingela, ekipaget startade på samma KKL som M-bröderna och Lisa uppförde sig fint vid sidan och apporterade både skammat och dött vilt med bravur. Eftersök i vass tillsammans med andra hundar blev dock lite för mycket för lilla Lisa som inte blev godkänd. Däremot blev det ett veterinärbesök på hemvägen pga av en sårskada på hornhinnan. En typ av skada som är ack så vanlig hos våra apportörer. Krya på dig Lisa!

 


 

26/8

 

Syskonen Mannochmore (Scott) och Mackmyra (Mackan) startade i öppenklass på Hallstaviksprovet idag och kom hem med varsin etta.
Stort grattis till duktiga förarna Linnea och Annika!
Dessutom vill vi passa på att gratulera M-kullens pappa Justlike Prins Nikolai som vann Bruks-SM i sök idag!

Idag var det premiär för K9-kullens grundkurs. Fina, välhanterade unghundar dryga nio månader gamla.
Mycket lydnad och allmän ordning & reda stod på programmet. En ynka apport var fick de hämta på ca tre timmars kursande. Om sanningen ska fram så tränade vi inte så länge utan fikade en god stund också.


 

25/8

 

Efter några stolpe-ut starter i öppenklass fixade Thorsvi Glenallachie sin andra etta idag på provet i Laxå.
Ett stort och varmt grattis till Katarina och Alliz, elitklass nästa!

22/8

 

Några riktigt fina jaktprovresultat att redovisa;
Thorsvi Glenburgie, Mocca, har fått sin tredje elitetta
Thorsvi Glenlossie, Extra, har fått sin andra elitetta
Thorsvi Macduff, Carmen, har fått sin första öppenetta
Grattis till duktiga förarna Åsa, Ellis och Sarita!

Fina framgångar på agilityplanerna har Jennie med Thorsvi Tomatin, Maja, och Thorsvi Glenmorangie, Maggie.
Tyvärr är uppfödaren minst sagt okunnig när det gäller agility och har svårt att redovisa resultaten på ett korrekt sätt. Hur som helst; bra jobbat!
Klicka här för att se en fartfylld filmsnutt på Maja oh Jennie!

Vattenträningarna på Wij är slut för den här sommaren. Vi kan med glädje konstatera att 23 hundar varit med totalt sett på de sex tillfällen som erbjudits. Tack för att ni kom!

Nyss hemkommen från Norge, närmare bestämt Trondheimstrakten, där jag dömt jaktprov lör-sön och haft kurs mån-tis. Härliga dagar där jag blivit mycket väl omhändertagen. Ingen nämnd, ingen glömd. Jag kommer gärna tillbaka!



 

13/8

 

Fick ett trevligt SMS igår från Cecilia som har Skalman, Thorsvi Ardbeg. De har börjat starta på lydnadsprov och det har gått riktigt bra. Två ettor hittills i klass1 med fina poäng, 185 respektive 189,5. Grattis säger vi!

Två av hundarna i M-kullen var ute på grågåspremiären i arla morgonstund i lördags. Linnea med Scott (Mannochmore) och Lina med Tuva (Millburn). Bägge rapporteras har skött sig som jakthundar ska. Bra!

Jag har varit i Skåne och dömt på Labradorklubbens årliga fullprov. (alla klasser alltså, inget annat...)
Nybörjarklassen hade jag på min lott och när dagen var slut hade jag delat ut inte mindre än nio (9) ettor!
Jag har aldrig varit med om något liknande. Jo kanske förresten, för några år sedan dömde jag en öppenklass i Dalarna med sex ettor.

På provet i Skåne startade Stefan sin Edda, Thorsvi Brora, i öppenklass. Edda är mer jakthund än provhund och Stefans målsättning var att få ett pris i öppenklass. De flesta ekipagen nollade av olika anledningar och när dagen var slut var Edda och Stefan ett av de få ekipage som gått till pris. Nu blir det nog jakt för hela slanten för Eddas del, härligt!



 

11/8

 

I början av veckan var vi på Sörmlands Hundskola med hela K9-kullen för att göra Fart1 (FågelhundensArbetsTest). Alla nio visade sig vara mycket sociala och utrustade med ett gott bytesintresse. Ser bra ut inför deras kommande utbildning. Ett stort tack till våra fantastiska valpköpare som tar sig tid och råd att vara med. Extra trevligt att Helena E, som äger kullens pappa Cynhinfa Hamik, kom åkande ända från Stenungsund med sin husvagn på släp. Där kan man tala om engagerad hanhundsägare!

Flera Thorsviekipage startade på GB Cup förra helgen. Placeringsmässigt gick det bäst för Thorsvi Mannochmore som kom trea i öppenklass med 76 poäng. Grattis Linnea och Scott, elitklass nästa på WT!
Högsta poängen i Thorsvigänget hade Thorsvi Aberfeldy med fina 81 poäng i nybörjarklass. Bra jobbat Eva och Lakrits!

Igår startade Thorsvi Glenlossie, Extra, på Roslagsprovet. Matte Ellis rapporterar att Extra jobbade bra men vattendirigeringen blev lite trasslig och priset blev en tvåa. Det är inte fy skam i elitklass!




 

29/7

 

Idag fick vi trevliga nyheter igen. Anne-Marie startade sin Thorsvi Miltonduff, Skye, igår i Härnösand.
Allt gick som på räls så nu är Skye uppflyttad till elitklass.
Härligt jobbat Anne-Marie & Skye!



 

29/7

 

Elitklass nästa blir det för Thorsvi Banff som tog sin andra öppenetta igår i Härnösand.
Ett stort och varmt grattis till Ingela och lilla lilla Lisa!

Ett minst lika stort och varmt grattis till Anita W som tillsammans med sin Thorsvi Ardmore debuterade på officiellt jaktprov idag. Acke gjorde att härligt jobb och debuten resulterade i en tvåa. Ettan kommer när Acke har lärt sig att viltet ska lämnas i hand och inte på foten.

Domare Reine Hansson gillade Acke.
Foto: Märta Segerström

Nu har det precis blivit klart att vi får låna härliga Thorsvi St Magdalene, Malva, för en kull i vinter.
Tack snälla Sara för det!



 

22/7

 

Ett jättegrattis skickar vi till Thorsvi Glenlossie, Extra, som tillsammans med sin duktiga matte Ellis fick en etta i elitklass igår. Vilken fin början på höstens jaktprovssäsong!

Ytterligare ett jättegrattis går till vår vän Lisa F vars härliga goldentik Kotten, Respons Intrikata Igelkot-ten numera kan titulera sig Jaktprovschampion.



 

16/7

 

Jag har haft några riktigt roliga dagar på jobbet då jag varit instruktör på kennel Huntret's kennelträff.
Vädret var väl lite sisådär med några rejäla regnskurar, men vad gör väl det när både människor och hundar är så trevliga och duktiga.
Tack Karina & Håkan för en härlig helg!

Allt som händer är ju tyvärr inte lika roligt. Monicas Emil, Thorsvi Lagavulin, har varit inlagd på Södra Djursjukhuset några dygn där man opererat både tarmar och magsäck för att få bort en massa gräs som Emil ätit.
Han var riktigt illa däran men nu är han hemma igen och allt ser ut att gå bra. Oj, så skönt!



 

10/7

 

Vår lilla inneboende Leia, Thorsvi Ardlair, åkte hem till Västervik idag.
Vi kommer visserligen att sakna Leia som är en riktigt trevlig hund men samtidigt vet vi att hon är
hett efterlängtad av sin familj, inte minst av lillhusse Axel.
Leia, hon säger nog; borta bra men hemma bäst!



 

7/7

 

Speys valpar föddes häromdagen. Följ dem gärna i Valpdagboken!

Nu finns det en del bilder från Kennelträffen att beskåda.
Klicka här för att se Åsa Eckerrots bilder!
Klicka här för att se Åsa Simonssons bilder!
Klicka här för att se Rolf Sävströms bilder!
Klicka här för att se Jörgens bilder!
Som vanligt gäller att man inte lånar bilder utan att uppge fotografens namn.

Kennelträffen 2013 blir även den på Herrfallet. Ursprungligen hade vi tänkt flytta fram träffen till första helgen i juli men det fungerar bättre för Herrfallet om vi är kvar på vår gamla helg.
Det är alltså 28-30 juni som gäller 2013. Boka in det i kalendern redan nu!



 

2/7

 

Så lägger vi då årets Kennelträff på Herrfallet bakom oss. Pga Speys väntade valpkull fick jag stanna hemma men tack vare flitiga uppdateringar på FaceBook kunde jag var med på distans.
Det förefaller som om alla är nöjda med träffen och stämningen verkar ha varit på topp som vanligt när våra härliga valpköpare samlas. Våra duktiga instruktörer Helena, Fredrik, Lisa, Peter och Kian var ju såklart också en starkt bidragande orsak till den positiva känslan. Tack snälla ni!
Jörgen med flera har fotat en del, bildlänkar kommer inom kort.
Enda smolken i glädjebägaren var att en av hundarna, Lollos Chippen, blev ormbiten och fick tillbringa ett dygn på Strömsholm. Vi håller tummarna för att Chippen snart är i full gång igen.
Tack för att ni kom allihop, vi gör om det nästa år igen. Boka in 28-30 juni 2013 i era kalendrar redan nu!



 

25/6

 

Traditionellt Midsommarfirande blev det tillsammans med Kian och Peter här på Storsten. Lugnt och trevligt,
dessutom helt befriat från Små Grodorna och annat tjohej.

I Norge startar jaktprovssäsongen tidigare än här i Sverige. Sarita och Carmen (Macduff) var på dubbelprov i helgen. Det blev en tvåa ena dagen och en trea den andra. Det är priser de redan har, så egentligen var det väl de åtråvärda ettorna Sarita ville ha. Enligt Sarita faller det på hennes egen nervositet som påverkar Carmen på ett negativt sätt. Det där är ett intressant fenomen tycker jag. I min domarroll möts jag ganska ofta av startande som är mer eller mindre medvetslösa av nervositet. Om jag tänker tillbaka på när jag själv började starta på jaktprov, i mitten av 80-talet, var jag så nervös att jag vare sig kunde sova eller äta dagarna innan. Inte undra på att den stackars hunden hittade på den ena galenskapen efter den andra. Varför blir vi så påverkade? Det där med mental träning kanske inte är så tokigt?
För egen del har nervositeten släppt allteftersom jag fått mer kunskap, rutin och erfarenhet. Idag kan jag på sin höjd känna en viss anspänning. Men jag kommer ihåg hur det kändes och har största förståelse för fenomenet även om jag såklart önskade att man som hundförare kunde "nollställa" sin egen nervositet och helt ägna sig åt att föra hund istället.

De sista förberedelserna för Kennelträffen kommande helg pågår. Det är många detaljer att tänka på men jag hoppas och tror att det mesta kommer att falla på plats!


 

 

18/6

 

Thorsvi Glenlossie, Extra, och matte Ellis startade på Paw of Sweden Trila i helgen. De gjorde ett jättefint arbete och hängde med länge. En svajig dirigering gav ett A- och satte punkt för dagen. Efteråt fick Ellis reda på att Extra varit Top Dog fram till dess. Bra jobbat!

Thorsvi Aultmore, Reko, och matte Marina har gjort debut på lydnadsplanen. Futtiga 1,5 poäng från förstapriset, snyggt jobbat ändå tycker vi!

Marina och Reko på lydnadsplanen.

Jag har tillbringat helgen på fina Hösterum och hållit kurs i LRK/Östergötlands regi. Vi hade helt fantastisk tur med vädret, det regnade rejält när vi hade teori, men när vi var utomhus var det uppehåll. Tack för det!
Bodde hemma hos Kicki i Falerum och har ätit kroppkakor för fösta gången i mitt liv. Jättegott!

Nu blir det nästan som lite sommarlov för min del efter en ganska intensiv arbetsperiod. Några enstaka ströuppdrag bara, resterande tid ska ägnas åt Speys kommande valpkull.
 

 

11/6

 

Unghundsderbyt 2012 var en organisatorisk fullträff. Enkelmarkeringar rakt igenom, korta, men terrängen hade nyttjats på ett utmärkt sätt så det var inte helt okomplicerat.
Både vi och hundarna hade en väldigt trevlig och givande dag. Dessutom bodde vi grannar med vinnaren, Kicki Pilenås/ Willowridge Two for Tea, så det blev en mycket uppsluppen kväll med det härliga Värmlandsgänget.
För oss i Black-kullen var det lite upp och ner på stationerna. Bäst gick det för Ellis med Yaga som fick fina 87 poäng. Eva med Virvla som var på sitt livs första WT lyckades med konststycket att inte nolla en enda station!
Så här fördelade sig våra poäng;
Yaga, Black Barrel: 20, 17, 20, 10, 20 = 87 poäng
Spike, Black Grouse: 17, 12, 20, 20, 12 = 81 poäng
Virvla, Black Bottle: 17, 16, 10, 10, 19 = 72 poäng
Aqua, Black Velvet: 17, 0, 16, 17, 12 = 62 poäng
Nikka, Black Nikka: 0, 19, 0, 17, 19 = 55 poäng
Som ni ser blev uppfödaren rejält slagen av valpköparna! Ska det verkligen vara så?

Katarina, Ellis och Eva iförda sina kepsar med texten "Black-kullen"
Foto: Grete Lindell

Körde hem från Delsbo igår förmiddag och på eftermiddagen var det dags för K9-kullens fjärde och sista valpträff.
Denna gång var valparnas pappa Cynhinfa Hamik på plats med sin matte Helena. Det är kul med en engagerad hanhundsägare!
Vi hade en mycket trevlig eftermiddag som bestod av fotografering, lydnadsträning, söka reda på en and och apportera densamma samt prova på att apportera tennisboll i vatten. Fikastund inte att förglömma.
Här finns bilder tagna av Åsa Eckerrot.
Här finns bilder tagna av Carina Friberg.
Nu blir det lite sommarlov och träning på egen hand innan vi tar nya tag i augusti med Fart och därefter träningsträffar under hösten.

En av de badglada K9-valparna; Thorsvi Killyloch, Fokus till vardags.

 

 

6/6

 

Grattis säger vi till Thorsvi Black Barrel, Yaga, som tillsammans med husse Mats fixat ett Godkänt viltspårprov i anlagsklass.

Grattis även till Thorsvi Mannochmore som gjort ytterligare en stabil WT-insats. Denna gång i Halmstad tillsammans med Eva, 83 fina poäng i ökl.

Jag har haft några riktigt fina dagar i Björkliden/Abisko. Utöver mina härliga kursare var dessutom vädret nådigt och vi fick vare sig regn eller snö.

Ingrid med Royce, Annelie med Hedda, Liv-Hilde med Doffen, Berit med Linus, Evy med Runner,
jag med Sussans gule hane Axel, Pia med Minja samt Ragnhild med Riska.
Sussan är bakom kameran.

I morgon bär det av till Bjuråker och Unghundsderbyt. Hela den lilla Black-kullen ska starta med målsättningen
att ge hundarna en positiv minnesbild. Troligen kommer även vi tvåbeningar att ha kul tillsammans!


 

 

1/6

 

Tiden går rasande fort vid den här tiden på året och hemsidan uppdateras inte alls så ofta som den borde!

Vårt lag på Tullgarn, "Thorsvis juniorer", gjorde sitt allra bästa men som befarat blev det i svåraste laget.
Så här skriver lagledaren Linnea på sin blogg;
"Tack "mitt" fina lag för en fin och trevlig dag! Vi har gjort mycket informationshämtande och vi kan vara nöjda
med våra fina hundar även ifall de inte presterade på topp hela tiden idag. Men det var riktigt varmt och både de och
vi är fortfarande unga! Vi kommer igen nästa år!"
Härlig attityd tycker jag! Linnea och Scott (Mannochmore) lyckades med konststycket att få poäng på alla stationer, bl a en 20-poängare.

Snyggaste flaggan på hela Tullgarn!

Duktige Skye, Miltonduff, var i elden på jaktprov igen i helgen. Kroknade lite i söket och fick med sig en tvåa hem.
"Ett bra pris" brukar man ju säga, fast nu var det ju den andra ettan matte Anne-Marie var ute efter.
Jag är helt övertygad om att den kommer i höst istället!

Det blir en hel del resande för min del. Dagarna i Alingsås avlöpte väl i strålande väder och med en grupp riktigt duktiga ekipage. Det var fjärde året i rad jag var där och det är så kul att följa utvecklingen.

Ett annat återkommande resmål är Kirunatrakten och det härliga svensk-norska gänget. Åker imorgon och är hemma igen på onsdag. Ser fram emot midnattssol, god mat & dryck samt många skratt. Så ska vi visst träna hund också!

Som framgår av valpsidan är Speys dräktig med vad som ser ut att bli en exklusiv kull, dvs de är inte så många.
Eftersom roliga saker har en förmåga att sammanfalla missar jag kennelträffen till förmån för Speys som kommer att ha sin valpning i faggorna just då.

 

 

21/5

 

Thorsvi Miltonduff, Skye, och matte Anne-Marie fixade en etta i ökl i Kuså i helgen. Stort grattis!

Thorsvi Loch Lomond tog med sig matte Mia till Gävle för att göra Mondis första start i ökl och kom hem med ett tredjepris. Bra jobbat!

Thorsvi Mannochmore kom på tredje plats på WT i ökl. Scott och Linnea är jämna och duktiga som vanligt.
På samma WT startade även Mondi och Cayenne (Meadowburn) där Mondi utmärkte sig genom att ha klart högsta poäng på en av stationerna som var en svår vattendirigering.

LInnea och Scott längst t.v.
Foto: Micke Wallén

Thorsvi Ardmore ståtar numera med titeln LP2 efter sin tredje etta, den här gången med fina 186 poäng. Riktigt bra jobbat Acke och Anita!

Tyvärr har jag helt missat att Rallylydnad numera är en officiell gren. Thorsvi Aberfeldy, Lakrits, har tillsammans med matte Eva fixat ett kvalificerande resultat i nybörjarklass. När man har uppnått tre kvalificerande resultat blir man uppflyttad till nästa klass.
Allt om Rallylydnad hittar man på www.rally-lydnad.se

Jörgen och jag har varit i Örnsköldsvik och haft kurs fyra dagar i rad. Evenemanget arrangerades på ett föredömligt sätt av SSRK/Västernorrlands Ö-viks sektion. Totalt sett hade vi 29 ekipage där samtliga sex retrieverraser fanns representerade vilket inte hör till vanligheterna.
Vi hade med fem av våra egna hundar som fått tillbringa oceaner av tid i bilen men föreföll nöjda och glada ändå. Tappra djur!
Idag är det tvätt och ompackning, imorgon åker jag till Alingsåstrakten för två dagars kursande. Hemma igen på fredag.

I helgen ska vi hålla tummarna för "Thorsvis juniorer" som ska vara med i lagtävlingen på Tullgans Game Fair.
Laget består av Mannochmore/Linnea, Macallan/Johan och Meadowburn/Micke.
Tanken är att tävlingsledningen ska rapportera resultat löpande till Jörgen som kommer att uppdatera tävlingens hemsida som du alltså hittar på ovanstående länk.


 

 

14/5

 

I samband med SSRKs Fullmäktige blev Jörgen utsedd till hedersmedlem, något han såklart är både glad och väldigt stolt över. Grattis Jörgen!

Några jaktprovsresultat från de senaste dagarna; Thorsvi Littlemill spräckte äntligen sin svit av nollor och fick en tvåa i Nyköping. Lilla Millie är lite selektiv när det kommer till vilt och föredrar definitivt matvilt framför skräpfågel
Vi håller tummarna för att hon får sin etta till hösten för att få starta på A-prov där jag tror hon gör sig bättre.
Millies syster Mondi, Thorsvi Loch Lomond, startade i ökl på ett inofficiellt prov. Efter lite trassel med en vattendirigering blev det en tvåa och på det blev hon provets bästa hund och då får man vara med på bild.

Bilden har jag stulit från Goldenklubben Västmanlands hemsida men jag vet inte vem som är fotograf.

Det var fler Thorsvihundar som startade lite här och var i helgen men ingen fick något pris de inte redan hade.

Valpträff för våra yngsta, K9-kullen, igår i strålande vårväder. Duktiga valpar med dito förare. Förutom en del lydnadsträning fick ungdomarna prova på att spåra upp och apportera en kanin vilket alla gjorde med bravur.
Vädret var så fint att vi kunde äta lunch ute. Lunchen bestod INTE av kaninerna...Knytkalas var det den här gången och goda pajer mm avnjöts i solskenet. Tack allihopa!

Här är det Saras lilla Dimma, Thorsvi Kintyre, som hittat sin kanin.
Foto: Lollo Björnfot/Åsa Eckerrot



 

9/5

 

Vädret i Vigge, utanför Sundsvall, blev inte alls så illa som jag befarade. Lördagen var visserligen blöt och kall, men med rätt kläder var det inget problem. Kursgänget bestod av fem tollare som jag träffat tidigare. Eftersom det var en så liten grupp lyxade vi till det och jobbade mestadels med en hund i taget.
Tack snälla Marie och Niklas för att vi fick bo i ert härliga hus!

Thorsvi Black Barrel startade på WT i helgen. Strulade till det på en station men fick ändå ihop 79 poäng med bland annat två fina 20-poängare. Hon är duktig lilla Yaga!

Thorsvi Speyside, Spencer, gjorde jaktprovsdebut i helgen. En tvåa blev det pga brister i sökarbetet.
Matte Ann-Maj påpekar bestämt att en tvåa INTE är ett bra pris :-)

Igår dömde jag på Södertäljeprovet. Som vanligt mycket välarrangerat av provledare Tina med Inga som kommissarie och Anna som allt-i-allo. Tror att det är tredje gången jag dömer där och det är alltid lika trevligt. Till min hjälp hade jag ett härligt funktionärsgäng, tack snälla Ingrid, Sofia, Jill, Camilla, Birgitta, Peder och Peter för en helgjuten insats!

Egentligen skulle jag ha åkt till Gryt idag tillsammans med träningsgänget för några dagars träning. Men efter allt farande den senaste tiden kände jag att det behövdes några dagar på hemmaplan. Det är knepigt när man vill mer än vad som egentligen är nyttigt...

Till helgen är det dags för SSRK Fullmäktige. Jörgen ska dit medan jag stannar hemma för att bland annat ha valpträff med K9-kullen som är nästan sex månader.




 

3/5

 

Har varit på resande fot några dagar och mycket har hänt!

Sara och Malva startade på sitt livs andra ökl-prov och vips är Thorsvi St Magdalene uppflyttad till elitklass. Hon håller mamma Speys takt vad gäller jaktprov.
Thorsvi Black Grouse gjorde jaktprovsdebut i Veckholm på första maj. Spike och matte Katrina åkte hem med en röd rosett.
Thorsvi Macduff har varit i Danmark på dubbelprov tillsammans med matte Sarita. Resultatet blev två tvåor, nu är det nära.
Thorsvi Miltonduff och Thorsvi Aberfeldy har också gjort starter i ökl respektive nkl. Prisvärda arbeten för bägge två tillsammans med sina mattar Anne-Marie och Eva.
Thorsvi Glenlossie och Ellis startade på Eukanuba Cup, som är ett WT på internationell elitnivå, med den äran. Av 60 startande hundar placerade de sig i den övre tredjedelen av startfältet på fina 104 av140 poäng. De hade flera namnkunniga ekipage efter sig i prislistan.
Vi är så stolta över våra duktiga valpköpare, grattis till er alla!

Mitt resande började i Gusum där jag dömde ökl i lördags och tollingprov i söndags. Bägge proven var mycket välarrangerade och stämningen var god.
Hem och packa om väskan och bege sig till Moheda för att para Speys. Även den här trippen blev lyckad och Speys är nu parad med Tar enligt konstens alla regler.
Nu är det ompackning som gäller igen för imorgon bär det av till Sundsvallstrakten där jag ska hålla kurs i helgen. Det ser jag INTE fram emot. Inte pga kursdeltagarna som jag känner sen tidigare, de är urtrevliga, nä det är väderleksprognosen som inte känns helt bra. Snö, blåst och kallt!!




 

22/4

 

Valpträff 2 för K9-kullen (Cynhinfa Hamik/Thorsvi Glenburgie) idag.
Vi gick ut i skogen med åtta förhoppningsfulla små telningar som studsade och for och verkade bespetsade på bus och lek. Men ack vad de bedrog sig. Följsamhet vid sidan, kontakt, inkallning och närsök vad det som bjöds. En avslutande lugn skogspromenad följt av en stunds avslappning gjorde att det var åtta lugna, tysta och mycket trevliga valpar som sattes in i bilarna innan vi tvåbeningar gick in och lunchade.
Jag blir så glad över våra duktiga valpköpare!

Thorsvi Aberfeldy, Lakrits, startade i nybörjarklass på Bro-provet idag. Matte Eva skriver om provet på sin blogg.
Ett bra arbete, men sen ska man vara knäpptyst i passivitet för att få en etta, om man säger pip blir det en tvåa.
Eva är en klok och bra matte och kommer säkert att få ordning på Lakrits förväntansläge.



 

21/4

 

Thorsvi St Magdalene, Malva, gjorde debut i öppenklass idag på Broprovet. Malva gick som tåget och fick sin etta med god marginal. Som vanligt lugnt och säkert förd av matte Sara.

Förra helgen startade Thorsvi Miltonduff i öppenklass för första gången. Skye gjorde ett prisvärt arbete tillsammans med matte Anne-Marie, en debut som ger mersmak.

Fick en telefonrapport från en glad Mia som startat sin Mondi, Thorsvi Loch Lomond, på ett inofficiellt öppenklassprov i Flen. Ekipaget fick en trea och det är bra gjort, speciellt med tanke på att Mia inte haft Mondi mer än några månader.

Black-kullens Fart2 gjorde mig jätteglad. De är 16 månader nu och visade redan vid Fart1, åtta månader gamla, att de har ett rejält tilltaget arbetspaket. Det vi fick se när de testades i torsdags är att de utvecklats precis som de ska och har sina goda nerver i behåll. Dessutom visade de prov på mycket fin dådkraft.



 

17/4

 

WT på Lidingö i söndags trots snöstorm dagen innan. Strongt gjort av arrangörerna att genomföra det hela trots minst sagt mariga väderförhållanden.
Nio Thorsvihundar kom till start. Allra bäst gick det för Thorsvi Aberfeldy som kom tvåa i NKL med 95 poäng, samt för Thorsvi St Magdalene som fick ihop 87 poäng i ÖKL och därmed kom trea. Bra gjort Eva och Sara!
Fina poängsummor hade också Thorsvi Mannochmore med 82 poäng i ÖKL och Thorsvi Glenlossie med 78 poäng i EKL. Mattarna Linnea och Ellis kan känna sig både nöjda och stolta.
Vi andra fick nöja oss med lite mer blygsamma poäng, men vi var glada ändå och hade en synnerligen trevlig dag!
Alla poäng finns att studera på SSRK/Östra hemsida

Det verkade som om Speys tänkte dröja med sitt löp så jag anmälde henne till Eukanuba Cup den 1 maj.
Visade sig vara ett utmärkt sätt att få igång löpet, så nu blir det till att stryka henne och istället åka och para henne med Tar.

Flockens yngsta medlem, Kinni, har hunnit bli fem månader och det börjar bli dags att starta upp hennes grundträning. Hon har ett stort föremålsintresse och apporterar både dummies och vilt med härlig spontanitet.
Nu lägger vi lekapporteringen lite åt sidan och kommer istället att jobba med;
- fotgående
- stadga
- fortsatt inkallningsträning
- stoppsignal
- närsökssignal
- korrekt och säker avlämning
Planen är att jobba med detta tills hon är ca 12 månader för att verkligen ha grunden rejält befäst innan vi fortsätter att utveckla apporteringsdelarna.

Nu sticker jag till Gryt/Sörmlands Hundskola ett par dagar för Fart2 och träning med Black-kullen. Spännande!


 

9/4

 

Inte mindre än 23 ekipage slöt upp på vår traditionella Annandagpåsk träning.
För tredje året i rad höll vi till på Lilla Träskaten hos Jill och Peter.
"Lilla T" är verkligen ett toppenställe att vara på med sina fina marker. Att Jill och Peter är attans duktiga på att laga god mat gör ju inte saken sämre precis. Vilken lunch vi fick!
Dagen blev lyckad, till och med vädrets makter var på vår sida. Regnet kom när vi var klara och skulle åka hem.
Tack allihop för att ni kom och ett speciellt tack till Åsa som ställde upp som träningsledare tillsammans med Jörgen och mig.
Vi gör om det nästa år igen!



 

4/4

 

I fredags styrde jag kosan till Belgien för mitt WT-uppdrag. Det började inget vidare då incheckningssystemet
på Bromma hade lagt av och flighten blev nästan en timme försenad. Lite märkligt att sådant överhuvudtaget händer kan man tycka.
Väl på plats i Bryssel blev jag hämtad av evenemangets "mastemind", Jelle Huysmans, som var en mycket trevlig
bekantskap. Jelle är ordförande i belgiska Tollarklubben och har tillsammans med sin sambo Lindsay tre tollare så det föll sig väl ganska naturligt att vi ägnade fredag eftermiddag åt en del tolling.
Jag blev inkvarterad på ett alldeles förträffligt B&B som höll hög standard, överhuvudtaget blev jag mycket väl omhändertagen under hela vistelsen.
På lördagen träffade jag mina domarkollegor; Patsy Deheyder och Lydia Goossens från Belgien samt Heike Klieber från Österrike. Det "klickade" direkt i de fyras gäng och vi var både samstämda och hade väldigt kul. Vi la upp stationerna tillsammans och bestämde därefter vem som skulle döma vad.
Domarmiddagen avhölls på lördagkväll och var en munter historia, bl a berättade Patsy, som är veterinär, en helt hysterisk historia om hur hon räddat livet på en gerbil (ökenråtta) som av misstag hamnat i en dammsugare...
Söndag morgon i Sint-Katelijne-Waver var kylslagen med temperatur runt nollan. Alla såg mer eller mindre frusna ut vid samlingen, utom den praktiska svenskan som såklart hade långkalsonger :-)
Det var ca 60 startande hundar representerande fyra retrieverraser (labrador, golden, flat och tollare) och deltagarna var från Belgien, Holland och Tyskland.
Standarden på hundarna var som på vilket WT som helst här hemma. Det var tre klasser; Initiatie (=nkl), Novice (=ökl) och Open (=ekl).
Min ruta var en markeringsstation med en dirigering för Novice och Open, medan Initiatie fick två enkelmarkeringar. Relativt enkla uppgifter utan krångligheter men gav ändå fullt tillräckligt bedömningsunderlag.
När respektive domare dömt klart sin station tog vi oss an den femte stationen som var en walk-up. Patsy och jag dömde Open-hundarna medan Lydia och Heike tog sig an Initiatie och Novice. Snabbt och smidigt.
När poängräkningen var klar stod en mycket söt flatcoatedtik som segrare i Initiatie. Hon heter Jolly Good Worker Aimees Taylor och lyckades med konststycket att få 100 poäng! Dessutom hade hon verkligen fångat domarnas öga och vi hade henne alla som Judges Choice.
I Novice och Open tog sverigebekanta tyskan Petra Soons storslam genom att vinna Novice med Collin From Golden Lake Of Miracles, samt komma både etta och tvåa i Open där Kansas My Melodie Of Golden Spirit vann med svenskfödde Bäveråsens Zeb som god tvåa. Well done Petra!
Jelles sambo Lindsay startade sin tollarhane I'm Darwin Jr, "Mendel", i Initiate och fick ihop finfina 96 poäng och en fjärdeplats. Så Jelle, Lindsay, Mendels uppfödare Erna och jag ägnade söndagskvällen åt att fira framgången.
Sen återstod bara hemresan och den är inte så mycket att orda om.
Belgienresan kommer att bli ett mycket trevligt minne och som bonus blev det såklart ett antal nya vänner på FB.




 

29/3

 

För en stund sen landade Thorsvi Black Bottles röntgenresultat på Hunddata.
En mycket nöjd uppfödare kan konstatera att hela den lilla kullen, efter Bierspool Blackbill of Lakedown
och Thorsvi Blackwood, är A/ua.

Imorgon flyger jag till Bryssel för att döma WT i helgen. Hemma igen måndag eftermiddag.
 



 

26/3

 

Nu har vi fått röntgenresultaten för fyra av de fem valparna i Black-kullen (Will/Kiwi).
HD grad A och ED grad 0. Härligt!

I fredags var jag och Nikka på unghundskurs för irländske Keith Mathews som var en mycket
trevlig bekantskap. Inget nytt under solen egentligen, men strukturerat och förklarat på ett sätt som passade mig alldeles utmärkt. De brister som avslöjades hos gruppens hundar var genomgående relaterade till brister i grundträningen. Så även för undertecknad, som nu kommer att öppna kapitlet "basic obedience" igen och stanna där ett par månader. Keiths filosofi går ut på att om man gör sin grundträning rätt och noga behöver man inte korrigera sin hund längre fram i träningen. Man testar om hunden kan sin läxa och gör den inte det, backar man omedelbart i träningen istället för att trampa på framåt i ullstrumporna. Självklart javisst, men ändå så svårt att få in i huvudet tydligen. Att vädret var helt underbart och att Lilla Träskaten är ett fantastiskt kursställe gjorde ju inte saken sämre.

Domarkonferens stod på programmet lördag-söndag. Regler, RoA och framförallt bedömningsprinciper diskuterades livligt och konstruktivt. Det har hunnit gå fem år sen senaste konferensen så det var hög tid.
Programmet var minst sagt fullspäckat så det blev en mycket intensiv helg. Konferensen ägde rum på Krägga Herrgård i Bålsta så jag hade en kort hemresa vilket kändes skönt.



 

19/3

 

Helgen har varit fylld av kennelaktiviteter här på Storsten. I lördags förmiddag träffades delar av Black-kullen
för lite sökträningen med vilt. Katarinas Spike har gjort några sök sedan tidigare och var den som visade störst rutin, men både Yaga och Nikka som premiärsökte var förvånansvärt duktiga.
På eftermiddagen kom Annika och Benjamin med Mackan och Joy. Även här blev det sökträning. Mackan (Mackmyra) fick uppgiften att verka löjligt enkel. Joy jobbade också bra men tappade lite koncentration mot slutet, med lite hjälp löste sig allt till det bästa. Jörgen passade på att köra Carron som också gnodde på riktigt bra även om det behövdes lite stöd på sluttampen även för henne.

Igår hade vi första valpträffen för den s.k. K9-kullen (Cynhinfa Hamik/Thorsvi Glenburgie). De har hunnit bli 4 månader och vid den åldern brukar jag testa valparnas genetiska apporteringsintresse både på dummy och vilt. Duktiga valpar med fint viltintresse. Vi gick igenom några lämpliga övningar för valpar i den här åldern; inkallning, kontakt och följsamhet vid sidan. Apporteringsträningen får vänta, nu vet vi att intresset finns där.
Efter några timmars utomhusaktivitet kändes det skönt att komma inomhus och få i sig en värmande soppa. Vi pratade en hel del om valphantering i största allmänhet och vikten av lugn och ro i synnerhet. Det är tyvärr väldigt vanligt att valpar överaktiveras vilket kan leda till stress.
Det känns som vi alltid har turen att få bra valpköpare och det här gänget är sannerligen inget undantag.
Lollo och Åsa tog en del bilder. Klicka här!
Vår kamera tyckte skogen var i mörkaste laget men det blev i alla fall en gruppbild hemma på gräsmattan. Det är i princip omöjligt att få åtta valpar och elva personer att titta åt samma håll samtidigt. Klicka här för den minst dåliga gruppbilden!
Ni andra som fotade får gärna maila länkar om ni gör Picasaalbum eller dylikt.
Tack alla för att ni kom!
 


 

16/3

 

Här kommer ett bra tips till dig som vill bli lite vårfin.
Kolla in länken till Evys ursnygga visselpipsband!

15/3

 

Har varit i Skåne några dagar och haft kurs för ett gäng duktiga unga tollare från kennel Inlicio.
Jörgen var på resande fot samtidig, tillsammans med sin mamma Ingeborg 86 år bevistade han ett
bröllop i Tyskland.
Bussige valpköparen Bobo J höll ställningarna här på Storsten och visade sig vara en utmärkt kennelpojke.
Tack snälla du för hjälpen!

Till helgen är det dags för K9-kullens första valpträff. Åtta av de nio valparna förväntas dyka upp och
inalles kommer vi att bli fjorton tvåbeningar. Det ser vi fram emot!

I onsdags hade Sara W ansvaret för träningen. Hon hade förberett att antal låånga drigeringar som vi varvade med skottapporter och "chuckade" tennisbollar. Speys var bitvis riktigt duktig även om jag skulle önska att hon
höll linjen lite längre. Får träna på det!
Mot slutet blev hon nog lite trött i mössan och släppte en stoppsignal. Så det var bara att jogga ut och ha ett litet utvecklingssamtal, typiskt att det händer när hunden är dryga hundra meter bort. Men jag vill inte hamna i samma situation som så många andra, att få en inlärning på att stoppsignalen lyder "vissel-vissel-vrål". Så det var bara att pinna iväg ut.
En som börjar bli riktigt duktig är Speys dotter Malva (St Magdalene) som Sara utbildat och för mycket förtjänsfullt, jättekul att se.



 

7/3

 

Thorsvi Loch Lomond har flyttat hemifrån.
Efter mycket vånda har jag placerat om min älskade Mondi. Hon är lite för mjuk för mig och jag vill inte
att hon ska hamna på undantag här hemma, det är hon alldeles för bra för.
Sedan några veckor bor hon hemma hos Mia och Micke W. Där finns sedan tidigare Thorsvi Meadowburn,
Cayenne, och flatcoaten Jammi.
Vi önskar Mia och Mondi all lycka och tröstar oss med att vi kommer att ses regelbundet.

 

 

2/3

 

De härliga soliga dagarna annonserar att våren snart är här på riktigt.
Inspirationen att träna hundarna är på topp just nu. Jag och Nikka går en väldigt trevlig och bra
unghundskurs hos duktiga Helena Lindström på kennel Reedsweepers. Vi ska även gå en endagskurs
för Keith Mathews på Lilla Träskaten.
Träningsgänget "G2 & Friends" träffas som vanligt på onsdagar, nu senast hos Åsa var vi hela åtta
stycken. En väl förberedd träning som avslutades med en trevlig lunch. Såna dagar är svårslagna!

Idag åkte Leia (Ardlair) hem till Västervik efter att ha bott hos oss nästan tre månader. Det känns lite tomt.
Leia är en jättemysig hund som snabbt fann sig väl tillrätta i vår flock. Fast det är väl med hundar som med
människor, borta bra men hemma bäst!
Valpen Kinni är nog den som kommer att sakna Leia mest eftersom de var "bästisar". Näst bästa lekkompis för Kinni är faktiskt hennes mormor Guinness som antagligen kommer att få det jobbigt framöver med det leksugna barnbarnet.

Katten Torsten verkar trivas alldeles utmärkt, tror till och med att han gått ner ett par gram i vikt! Alla stavfel på hemsidan kan vi skylla Torsten för, när man sitter vid datorn kommer han gärna och dunsar ner med alla sina kilon på tangentbordet.

Anmälningstiden för kennelträffen har gått ut, nu jag pussla lite för att få ihop boendet och gruppindelning.
Mer info kommer så småningom. Du hittar info om träffen via Kalendern.


 

 

28/2

 

Glöm inte att anmäla till Kennelträffen! Vi vill ha din intresseanmälan senast 1 mars.
Mer info här!

25/2

 

Det här är vår nye familjemedlem, han heter Torsten.
En treårig hankatt som vi fått från Djurskyddet Hitta Katten i Enköping. Torsten kommer från ett dödsbo och har haft ett mycket bra liv till skillnad från de flesta av de katter som Hitta Katten tar hand om. Torsten har bott på landet tillsammans med hästar, hundar och katter. Han är mycket social och trevlig, lite avvaktande mot vår hundflock men det kan man ju förstå. Han har stått på gott bete dessutom, smällfet kan man väl säga. Ett par kilo ska bort med hjälp av bantningsfoder. Men gullig är han trots sina extrakilon.


 


 

23/2

 

Thorsvi Mannochmore, Scott, och matte Linnea gjorde debut i lydnadsklass 2 i helgen.
Det gick som en dans och de fick med sig ett förstapris hem. Grattis!

Göran och Marianne i Mariestad som miste sin gamla fina Viska häromdagen behöver en ny hund.
De söker en vuxen problemfri och frisk tik som framförallt ska användas till eftersök på klövvilt och även en
del stötjakt. Garanterat gott hem utlovas. Hundsällskap finns också, snart tio-åriga Askrikes Vittra.
Om du har en tik för omplacering eller vill veta mer, kontakta mig!

 

 

21/2

 

Vi fick tråkiga nyheter i morse. Thorsvi Tamdhu somnade in igår kväll, tretton år gammal sånär som på två dagar.
Viska kom ur vår allra första kull och var ensam tik tillsammans med fem bröder. Hon bodde hos oss i fem år
och flyttade därefter till Marianne och Göran Hagrup i Mariestad. Hos dem jobbade Viska framförallt på klövviltsjakter
och utvecklades till en mycket pålitlig jaktkamrat. Men framförallt var hon en högt älskad familjemedlem.
Vi tänder ett ljus för fina Viska och skickar våra allra varmaste tankar till Marianne och Göran.

 

16/2

 

Idag träffade jag tre av valparna i vår senaste kull, K9-kullen. Anledningen till den lilla extraträffen var
att ägarna inte har erfarenhet av retrieverträning sen tidigare. Det kan vara bra att få chansen att ställa frågor
lite mer i lugn och ro än när kullen har sin första "officiella" valpträff i mars.
Vi hade en bra förmiddag, trevliga valpar och minst lika trevliga ägare.
Tack för att ni ville komma Per, Carina och Maria!

Guinness var hos veterinären i början av veckan och fick ett par tänder utplockade. Hon har för sin ålder väldigt
fina tänder, men just de här två skadades under en jakt 2008. Vi har tyckt att hon klarat sig bra ändå, men nu kunde man
sen en tid tillbaka se en förändring i tandköttet.
Hon är nu pigg som en pelikan, står i och för sig på smärtstillande några dagar till men man behöver inte vara
Einstein för att förstå att hon troligen haft ont senaste tiden. Lite dåligt samvete har jag allt...




 

13/2  

Thorsvi Ardmore och matte Anita W går från klarhet till klarhet på lydnadsplanen.
Igår blev det klassvinst med fina 177 poäng i klass 2. Som extra grädde på moset blev det en tia på helheten.
Snyggt!

Vi tillbringade helgen hos Kian och Peter. Det blev en hel del träning utöver god mat och dryck.
Lite rått och blåsigt väder på lördagen när vi tränade Higgins, Kånny, Speys och Carron.
Söndagens väder var ju alldeles fantastiskt och vi njöt i solen. Efter att vi jobbat med unghundarna
Ardbeg, Maggan, Leia och Nikka gick Peter och Jörgen in och fixade en god lunch medan Kian och
jag körde låånga linjer med Kånny och Speys som var jätteduktiga.



 

5/2  

Där satt den!
Idag tävlade Anita W med sin Thorsvi Ardmore, Acke, i lydnadsklass 2.
Resultatet blev ett förstapris, stort grattis!

4/2  

Så är då jaktsäsongen i princip slut.
Tack vare den snöfattiga vintern har Valsa varit ute en hel del. Hon har utökat sin drevrepertoar som tidigare enbart omfattade de lämpliga djurslagen rådjur, hjort och hare. Numer ingår tyvärr även räv, älg och vildsvin. Undrar vad hon tänker hitta på nästa säsong?

Guinness, Lystra och hennes syrra Tindra (Caol Ila) fick en härlig avslutning på säsongen. På en hastigt påkommen fasan- och rådjursjakt
behövdes några hundar som skulle röja fritt i såtarna. De tre damerna tog uppgiften på största allvar och röjde för allt de vara värda. Tre rådjur och ett fyrtiotal fasaner blev resultatet. Hundarna var lite stela på kvällen men väldigt nöjda med sin dag.




 

29/1  

Tackjakten blev en mycket lyckad tillställning. Vårt duktiga drevfolk består till allra största del av skyttar medan de flesta i
apportörsgänget föredrar att enbart föra hund. Hundfolket delades således in i två grupper och turades om att apportera och att gå drev.
Det kan låta enkelt att gå med i ett drev, men ska man få fasanerna att lyfta på rätt ställe och i rätt mängd så måste alla veta vad de håller
på med. Vår tappre jägare Petter fick jobba rejält för att få dreven att funka trots ovan personal. Vilket tålamod, vi fick till och med beröm!
Stämningen kan beskrivas som rå men hjärtlig, med klar betoning på det senare.
Cia med sin Thorsvi Ayrshire var med på jakt för allra första gången. Bägge två skötte sig med den äran, trevligt att se.
Tack alla inblandade för en härlig dag!

Thorsvi Ardmore har gjort debut i lydnadsklass två. Fyra futtiga poäng från förstapriset, alltså en debut med klar mersmak.
Bra jobbat Anita & Acke!

Vår senaste kull (Cynhinfa Hamik/ Thorsvi Glenburgie) står det ju inte så mycket om på hemsidan. Men i dessa tider av " sociala medier"
har kullen en egen Facebook-grupp där vi öser beröm över våra valpar utan att någon annan behöver lida av vår totala brist på
objektivitet. Vi är rörande ense om att våra valpar är oerhört stabila, orädda och socialt säkra. Ja, helt enkelt bäst i världen!
Vår egen Kininvie finns numera på sidan "Våra hundar".

Till alla våra valpköpare: Jag vill gärna ha in en intresseanmälan om Kennelträffen så snart som möjligt. Maila!



 

27/1  

Var till Strömsholm idag och ögonlyste Speys, Mondi och Nikka. Allt var som det skulle, skönt!

Imorgon blir det tackjakt på rådjur och fasan, vi ser fram emot en härlig dag.

21/1  

Det blev en trevlig tripp till Skåne som ligger inom bekvämt räckhåll när man flyger.
Min domarkollega Birgitta S-W plockade upp mig på Ronneby flygplats och sen åkte vi vidare till Mirjam och Anders
där vi hade en trevlig kväll och gick igenom förutsättningarna för fredagens A-prov.
Relativt gott om fågel och en utmärkt organisation runt provet gjorde att allt flöt på ett bra sätt.
I provets sista såt hade vi egentligen bara en hund som hade chans på cert. Han fick chansen på en träffad höna som seglade in i ett majsfält.
Hunden blev lite yvig i sitt arbete och kom aldrig riktigt in i rätt område, men i sin iver att hitta något till sin förare kom han till slut hem med.....
en majskolv! Då får man inget cert, men jag kan inte låta bli att tycka att charmfaktorn var oerhört hög.

Efter massor av vridande och vändande på stamtavlor och avelstankar har vi bestämt hane till Speys kommande kull.
Se mer under Valpar!


 

16/1  

Måste börja med att be Torbjörn Augustinsson om ursäkt! Inte konstigt att han ynkade och pynkade efter incidenten med
stenen den 12/1. Underbenet visade sig vara brutet och Torbjörn haltar nu runt med någon slags slalompjäxliknande historia
på foten. Så ska han gå i 5-6 veckor, stackarn!

Jag har ägnat helgen åt föreningsarbete eftersom jag sitter med i SSRKs kommitté för B-prov. Jag har ju legat lite lågt gällande föreningsarbete ett par år men nu känns det kul och stimulerande att dra sitt strå till stacken. Jörgen har ägnat helgen åt jakt (klok karl), i lördags fasanjakt och i söndags släpptes supertaxen Valsa som dock valde att driva älg(!) denna gång. Snacka om storhetsvansinne....

Alla valparna är nu levererade, utom Thorsvi Kininvie som blir kvar här hos oss. Som vanligt jättekul att ha valpar men samtidigt skönt att komma in i
de normala rutinerna igen.

Efter en rejält tilltagen vintervila börjar det bli hög tid att ta tag i hundarnas träning igen, speciellt eftersom det inte verkar bli någon direkt vargavinter.
På onsdag har vi uppstartsträff i vårt träningsgäng, ska bli så himla kul att komma igång!

Ett domaruppdrag har jag också lyckats klämma in, flyger till Skåne i slutet av veckan för att döma ett A-prov på fredag. Det ser jag också fram emot!
 

 

12/1  

Varit iväg några timmar på en liten och mycket trevlig tackjakt på fasan. Jag fick begränsa mitt deltagande tidsmässigt
pga valparna men det var några väldigt trevliga timmar även om vädret var helt förskräckligt.
Att vi kan ha nytta av hundarna till annat än att hitta fågel visade Cobber (Thorsvi Benriach) som lokaliserade Jills tappade
jaktradio. Bra Cobban!
Lite dramatiskt blev det också när en av de duktiga spanielförarna (Torbjörn A) på något märkligt sätt fick en stor sten över benet/foten.
Efter att inledningsvis tagit det hela som en man (dvs ynkat och pynkat) blev det till att styra kosan mot akuten. Hoppas det gick bra!

 

 

11/1   2012 började med en släng av någon slags influensa vilket gjorde att framförallt hemsidan blev eftersatt.
Men nu tar vi nya tag och ser fram emot ett nytt härligt år fullt av aktiviteter. En del av dem finns i Kalendern.

När det gäller våra egna hundar är det framförallt fyra av dem som kommer att tränas; Speys, Mondi, Carron och Nikka.
Speys ska paras framåt vårkanten och sen förhoppningsvis vara fit for fight inför jaktsäsongen. Vill ju väldigt gärna ha det där championatet...
Mondi ska starta i öppenklass på B-prov under våren och förhoppningsvis åtminstone i KKL på A-prov i höst. Vi planerar
även att para henne i höst men om hon löper som hon brukar blir det inte förrän fram i oktober/november.
Carron kommer nog inte att starta på prov men ska tränas inför kommande jakter och eventuellt också en del spårande.
Planen för Nikka är att eventuellt starta på unghundsderbyt om det känns bra men framförallt satsar vi på B-prov i NKL framåt
höstkanten.
Sen har vi det helt oskrivna bladet Thorsvi Kininvie, Kinni, som stannar kvar här hos oss. Hon kommer ur den senaste kullen Kimmi/Mocca.
Än så länge bara en glad och obekymrad valp.

Kennel Braheskogens planerar valpar! De har parat sin Thorsvi Brora med Cynhinfa Flint. Vi håller tummarna för att allt går som det ska och att en fin kull ser dagens ljus i början av mars. Leverans i början av maj, kan inte bli bättre!

Allt som händer är dock inte roligt. Tyvärr fick vi tråkiga nyheter i början av året.
Thorsvi Glen Garioch har haft en del hälsotrassel och har fått flytta till hundhimlen.
Våra tankar går till Lacke och Lillemor som var tvungna att ta det tuffa, men enda riktiga, beslutet.

 

     
    Senaste Nytt från 2011
    Senaste Nytt från 2010
  Aktuellt från 2009 Skvaller från 2009
  Aktuellt från 2008 Skvaller från 2008
  Aktuellt från 2007 Skvaller från 2007
  Aktuellt från 2006 Skvaller från 2006
  Aktuellt från 2005

Skvaller från 2005

  Aktuellt från 2004  
  Aktuellt från 2003  
  Aktuellt från 2002  
  Aktuellt från 2001  
  Aktuellt från 2000