29/12

 

2015 passar på att visa upp sig från sin bästa sida vädermässigt så här på sluttampen. Jag passade på att ta med kameran ut på promenad med labradorerna.


Guinness


Carron


Rocka


Juli


Tove


Tove och Juli


Tove och Juli


Men hur blev det så här med öronen?

       
         
             
        

17/12

 

Goda nyheter från Sara på telefon alldeles nyss. Både Dimma (Kintyre) och Wilja (Clydesdale) är ögonlysta utan anmärkning. Imorgon blir det progesteronprov för Dimmas del för att kolla hur hon ligger till i löpet.  Vi håller tummarna att värdet har börjat stiga, men inte för mycket eftersom Nash är i Skottland. Han och matte Bitte väntas anlända till Sverige på måndag och det vore perfekt med parning före julafton. Bara att hålla tummarna att allt stämmer!

       
         
            
        

14/12

 

Stort grattis Katarina och Spike som vann Gyllene Anden 2015!
Nitton ekipage kom till start efter en del strykningar. Vi hade vädergudarna på vår sida och dagen blev riktigt lyckad. Efter en grundomgång där alla fick fyra apporter tog domarna Jörgen och Peter ut sju hundar till final. 
Fem av dem placerades;
1. Katarina och Spike (Thorsvi Black Grouse)
2. Anna och Kinnie (Thorsvi Kininvie)
3. Jill och Cobber (Thorsvi Benriach) Delad tredjeplats
3. Annika och Abbie (Thorsvi Glenglassaugh) Delad tredjeplats
5. Annika och Mackan (Thorsvi Mackmyra)


Julpyntade och fina! Glenglassaugh/Abbie och Mackmyra/Mackan.


En julpyntad domare, Jörgen, och hans domarkollega Peter.


Carina och Speys har kul tillsammans. Speys kanske berättar en rolig historia?
"Har du hört den där om visselpipan"


Några av våra duktiga funkisar. Kastare Eva och skyttarna Bobo och Benke.


Mingel


Finalisterna
Katarina/Spike, Jill/Cobber, Anna/Kinni, Lina/Leia, Annika/Mackan och Abbie, Carina/Ozzy.


Tuff terräng i finalen. Här är domarna ute letar efter en dummy som dock hade sprungit därifrån.

       
         
            
        

11/12

 

Tyvärr har vår duktiga och fina Tove visat sig ha epilepsi. Hon hade sina två första anfall under vår vistelse i England och ytterligare ett häromdagen. Det finns ingen undersökningsmetod som direkt kan diagnosticera epilepsi, istället kollar man om det finns någon annan medicinsk förklaring till anfallen. I Toves fall har det gjorts en noggrann klinisk undersökning av rörelsemönster och reflexer samt tagits ett antal blodprover. Frisk som en nötkärna i alla avseenden. Då Toves anfall varit relativt kraftiga och mycket obehagliga är hon nu satt på medicin, Fenemal, som ska kalibreras in. Hur hennes framtid kommer att se ut vet vi inget om just nu så vi tar en dag i taget. 
     
         
            
        

6/12

 

Helgen har ägnats åt tolfte och sista kullträffen för C2-respektive Irishkullen. Hundarna har hunnit bli dryga 1,5 år gamla och är en bra bit på väg. På vår första träff var de bara 4 månader och det har naturligtvis hänt massor under den tid som förflutit. Uppslutningen har varit glädjande stor, i princip alla som haft geografisk möjlighet har varit med. Att lägga såpass mycket tid på kullträffar som vi gör är inte bara för att försöka hjälpa våra valpköpare, utan ett fantastiskt bra sätt att följa upp hundarna. Hur blev kombinationen? Vilka röda trådar finns, såväl positiva som negativa? Som en bonus fortsätter flera dessutom att träffas och träna ihop i olika konstellationer. 
Vädret var lite småruggigt så det blev tyvärr inga bilder.
     
         
            
        

1/12

 

Med facit på hand är vi väldigt glada att färjan Kiel-Göteborg blev inställd. Det hade inte varit någon höjdare att vara ute på havet med stormen Gorm som sällskap. Nu hade vi istället Gorm i hälarna när vi körde över Öresundsbron som stängde strax efter vi kommit över. Hundrastningen i Malmö är inget jag vill göra om, vinden ven och regnet vräkte ner. Väldigt skönt att komma in på hotellet där vi valde att betala både hundtillägg och parkering i garage. 

Nöjda hundar på Malmö Arena Hotel. Det blev ganska trångt i sängen på natten.
Foto: Kian Wingård

Vi lämnade ett blåsigt Skåne igår förmiddag för att köra sista etappen hem och anlände till Storsten bara några få timmar senare än den ursprungliga planen. Möttes av ett välstädat och adventspyntat hus. Jörgen serverade champagne och en god middag. Man kanske ska resa bort lite oftare? 

En fantastisk resa som jag hoppas kunna göra om framöver!


   
         
            
        

27/11

 

Tränade för Guy hela dagen igår. Man blir helt mör i huvudet, det duger inte att stå och fundera på annat.  Vi vrider och vänder på förarnas och hundarnas arbete. Hur tänkte du nu? Har du inte markerat? Hela tiden med en humoristisk glimt i ögat. Seriositet och gapskratt blandas på ett härligt sätt. De fyra dagar vi haft förmånen att träna för Guy har varit oerhört givande. 

Resan lider mot sitt slut och har varit helt fantastisk. Idag har vi ägnat en del av förmiddagen åt att kommunicera med Stena Line som ställt in den färja vi skulle åkt med från Kiel till Göteborg. Trasig och ligger enligt uppgift i torrdocka. Nästa färja går ett dygn senare och den vill vi inte vänta på. Istället blir det färja Puttgarden-Rödby och övernattning i Malmö. Mycket mera bilkörning men vi kommer i alla fall hem på måndag som planerat om än några timmar senare. 
Morgondagen ska ägnas åt att försöka få ordning på packningen innan vi senare på dagen kör till Harwich för att ta nattfärjan till Hoek Van Holland. 


  
         
            
        

25/11

 

Picking-up i strålande väder. En härlig dag!


Kian och Anne avnjuter Elevenses.


Trix, Rockas mamma, chillar inför nästa såt.

  
         
            
        

24/11

 

En skön och välbehövlig vilodag. Sova länge på morgonen och fika hur länge som helst. Sen blev det lite sightseeing, bland annat i Castle Acre där det skulle tittas på en gammal stenhög. "Tyvärr" var stenhögsområdet stängt så Kian fick nöja sig med att betrakta det på avstånd. Vi hann med lite hundträning tillsammans med Barry Boardman, kennel Stazjep, då Nash tyvärr skadade sig. Nash fick åka till veterinären medan Kian och jag åkte till Sandringham och shoppade lite. Egentligen skulle vi ätit ute ikväll men valde istället att vara hemma och hålla Nash sällskap. 


Är man justerad ska man ha det bra. Normalt sett får inte hundarna vara i vardagsrummet men 
ingen regel utan undantag.


Ett av tricken för att få eld i spisen är att ha torra vedträn, därför ligger det alltid några på elementet.

  
         
            
        

23/11

 

Mycket trevlig picking-up dag. Ingen nederbörd och ingen vind att tala om. Trevlig stämning och fina fåglar. 
Just nu puttrar det i grytorna på spisen "hemma" i Keepers Cottage och i vardagsrummet sprakar det hemtrevligt i den öppna spisen. Vi har det väldigt bra!
Hade ingen egen kamera med idag och då blir det till att stjäla bilder från andra.


Rocka fick följa med ut i stora världen på två av dagens fem såtar. Man blir så full i skratt åt en unghund ibland. Hon tyckte att fåglarna och skyttet var spännande men dagens höjdare var en närbelägen och trafikerad väg. Massor av bilar i rörelse!
Foto: Kian Wingård


Elevenses är en mycket trevlig brittisk tradition. Efter ett par såtar serveras en drink, i det här fallet sloe gin med champagne, och lite tilltugg (inte rapphönsen!). 
Foto: Theresia Hansson

  
         
            
        

22/11

 

Träning hos/med Guy Bennett lördag-söndag. Oerhört givande och bra på alla sätt och vis Vi har haft turen att Kicki Pilenås, Henrik och Theresia är här samtidigt som oss och det är de som har bokat Guy. Vi får hänga på, stort tack för det!
Jag har mestadels ägnat mig åt Tove men idag fick även unga Rocka vara med ett par timmar.


Sockerbetor så långt ögat kan nå. Inte helt enkel för oss att memorera markeringarna, men övning ger färdighet.



Anne och Trix som är Rockas mamma.



Guy med Lottie. Jätteintressant och givande att se hur han jobbar med sin hund i olika situationer.



Kian och Becke tränar.



Dags för lite mat, Kicki, Theresia, Kian och Henrik.



Guy passade på att plocka en fasan. Det var ju inte första gången han gjorde det och snabbt som tusan var det klart.


 
Vi avslutade träningenshelgen med ett studiebesök på The George Hotel där baren innehåller ett oerhört stort whiskysortiment. Här skulle du trivas Jörgen!


  
         
            
        

20/11

 

Sandringham Christmas Fair stod på dagens agenda. En mässa med allehanda inslag. Hantverk, krafs, matvaror, kläder, mm mm. Vi tillbringade större delen av dagen där och höll samtidigt på att frysa ihjäl eftersom vi inte tänkt på att allt var antingen utomhus eller i icke-uppvärmda tält. En mugg mulled wine sitter fint när man känner sig huttrig. Det blev en del shopping, bland annat köpte Kian ett par gummistövlar vilket antagligen är hennes första par i vuxen ålder. Ett par skinnfodrade supersnygga Aigle blev det. Eftersom hundar var tillåtna överallt på området passade vi på att miljöträna våra egna en stund. Vi blev uppriktigt förvånade över hur många människor som kom fram och gav hundarna beröm och komplimanger. "Really fit gundogs, lovely to see". 


Lagom mycket folk på mässans första dag, men det blir nog tjockt under lördag-söndag.


En falkenerare som hade med sig fåglar av olika slag, det här pampiga exemplaret hette Roger.


Ett av flera olika lunchalternativ.


Att tävla i motorsågning känns lite märkligt...



Så här glad blev Kian när kortläsaren till slut fick kontakt med omvärlden och hon kunde genomföra ett av alla sina inköp.


  
         
            
        

19/11

 

Kian och jag har tränat på egen hand idag på en härlig ljunghed i närheten av Sandringham. En trerrängtyp som var helt ny för hundarna, men som de lärde sig att hantera ganska snabbt. Vi kom på den ljusa idén att lägga ett område diagonalt över en ravin, det var ganska långt och brant så tvåbeningarna var ganska andfådda, fyrbeningarna klarade det mycket bättre. Kul träning!


  
       

             
        

18/11

 

Dagen har ägnats åt shopping, presenter till Jörgen såklart, samt den obligatoriska promenaden på Holkham Beach. Trevlig och god lunch på Lavender House och just nu ser vi fram emot middag som Bitte pysslar med i köket. Rapphöna står det på menyn. 


Holkham Beach



Underbart för hundarna att få fräsa runt i princip efter eget huvud.



Väldigt blåsigt, så nästan alla har "kuperade" öron.
Fr. v. Jazz, Nash, Trix, Rocka och Tove.


Tjoho!



Tove och Nash.



Rocka



Parkeringsvakterna på Lavender House.

       

             
        

17/11

 

Idag var det dags för vår picking-upp premiär på engelsk mark. Kian och jag fick följa med Guy Bennett till ett ställe som heter Grange Farm. Skyttarna och deras hundar plockar allt som ligger runt skytteplatserna medan picking-up ekipagen enbart ägnar sig åt de fåglar som träffats men inte dött direkt. Våra hundar, Tove och Becke, fick jobba en hel del, bland annat i en för dem ny typ av vegetation; sockerbetor. Tove studsade runt som en känguru men kom så småningom på att det inte fungerade. Sakta farten och ner med näsan, då hittar man vilt!
En spännande dag och vi gjorde inte bort oss. Skickade inte hundarna in bland skyttarna eller in i fel områden. Ingen skällde på oss och alla föreföll nöjda och glada. Eftersom väderprognosen talade om heavy rain lämnade jag kameran hemma så jag har snott ett par bilder som Kian tog med sin mobil. Heavy rain hade den goda smaken att inte inträffa förrän på sista såten.


Lilla Rocka har fått komma ur bilen och studerar intresserat fasanerna.



Becke med en rapphöna av den rödbenta typen, redleg, som vi inte har i Sverige.

     

             
        

16/11

 

Halvdagsträning med Guy Bennett idag. Superlyxigt med bara fyra ekipage. Anne med Trix, Bitte med Nash, Kian med Becke och jag med Tove. Som alltid med Guy blir det många intressanta infallsvinklar och diskussioner, mycket givande.
Efter träningen åkte vi och tittade på Annes cockervalp Tess som är på träning hos Craig Horwill till det är dags för Tess att åka med Anne hem till Sverige i början av december. Ett oerhört charmigt litet energiknippe.

   


             
        

15/11

 

Vi kom fram till England igår och ägnar dagen åt att installera oss och hundarna i Keepers Cottage samt att montera om takboxen. I eftermiddag ska vi damma av hundarna lite och påminna om stoppsignal och sånt smått och gott.

Resan gick i stort sett bra men ett par missöden kryddade det hela. Det började med att GPS:en vägrade vara med. Ny införskaffades i Örebro. Strax innan hade vi hört "underliga ljud" från takboxen vilket visade sig bero på att ett fäste släppt sitt grepp om railen. Regnet vräkte ner och takboxen fullproppad så vi valde att helt sonika köra vidare. Kom fram till Göteborg i god tid och hann gå en rejäl promenad innan vi klev på båten till Kiel. Stor och fin hytt där hundarna var välkomna. Dessutom i bekväm närhet till den lilla grusfyllda låda på däck där hundarna hade möjlighet att rasta sig.
Fredagen ägnades åt bilåkande från Kiel till Hoek van Holland vilket tog cirka nio timmar inklusive en rast. Vägarbeten i Tyskland och köer i Holland. På färjan över till England var valet att antingen ha hundarna i båtens hundavdelning med boxar eller låta dem ligga kvar i bilen och vi valde det senare. Det blåste rejält när vi lämnade Hoek men med hjälp av åksjukemedel och lite vin sov vi som barn. Hundarna verkade också ha klarat etappen bra för de sträckte yrvaket på sig när vi kom ner till bilen.


Av med boxen 


Kian brottas med fästet


Med hjälp av en tesked och en bit sittunderlag löser man mycket.


Förstärkning med buntband är aldrig fel


Och vips sitter takboxen stabilt och bra på bilen igen!



             
        

8/11

 

På andjakten häromsistens var duktiga fotografen Caroline Pettersson med och tog många fina bilder. Med hennes tillstånd har jag lånat ett par av dem. Caroline har en blogg som är klart värd ett besök:
Kolla på jaktlyckan.blogg.se!


Fina Guinness


Ewa O, jag och hundarna Guinness. Speys och Moss.

Efter en helt regnfattig höst bröt det loss rejält igår, tyvärr sammanföll det med säsongens första fasanjakt. Men vad gör väl "lite" regn när allt annat är perfekt. Fina fåglar, duktiga skyttar och ett härligt drev- och apportörgän
g.
Jag hade med Guinness och Tove, dvs ett oerhört rutinerat ankare och en rookie. Ankaret gjorde det hon skulle och rookien var riktigt duktig. En härlig dag trots regn och blåst.

På torsdag åker vi!
Kian och jag med två hundar var ser fram emot ett par härliga veckor i England. Nog för att jag varit i England x antal gånger men det här är faktiskt första gången jag tar med egna hundar. Jag ska ta med både kamera och dator och hoppas kunna göra några uppdateringar under vår vistelse. Om tekniken inte vill sig så kommer en resedagbok i efterhand.
  

    

             
        

4/11

 

Säsongens troligen sista andjakt för vår del idag. En extra tackjakt på ett mycket trevligt ställe. Jag inventerade hundflocken i morse och konstaterade att:
Tove; ska åka med till England och får inte bli skadad nu.
Rocka; för ung.
Juli; skadad trampdyna och lite halt.
Carron; löper.
Valsa och Viska; ägnar sig inte åt andjakt.
Kvar blev Speys och Guinness som sade sig vara klara för drabbning.
Den senare, Guinness, har numera kommit upp i den aktningsvärda åldern av 12,5 år. En tanke slog mig på vägen till jakten, "det här kan vara hennes sista andjakt". Hur det blir med den saken får vi väl se men Guinness hade i alla fall en trevlig dag. Hon både hör och ser dåligt men änder hittar hon, om än i sin egen takt. 

Här sitter hon, fina gamla grånos, och väntar på på änder. Det är sannerligen inget fel på attityden!

    

             
        

25/10

 

En glad vinnare i klassen "Upp till 13" på dagens WT i Värmland. Hela 83 poäng blev det.
10-åriga Amalie med Thorsvi Banff, Lisa.
Stort grattis, jättebra gjort!!

Foto: Ingela Tellåsen

Kullträffar för C2- (Cynhinfa Hamik/Thorsvi St Magdalene) och Irishkullen (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) har stått på mitt program för helgen. Kullarna är nu 17 respektive 20 månader gamla och de är en bra bit på väg i sin utbildning. 
C2-kullen passade på att fira de fina röntgenresultaten med en tårta och uppfödaren lär sig väl smaka.

Foto: Lena Persson

Andjakterna sjunger på sista versen och Jörgen har varit i farten både lördag och söndag. Snart dags för första fasanjakten!

  

             
        

22/10

 

Nu är hela C2-kullen röntgad med bästa tänkbara resultat. I morse kunde jag läsa på SKK Hunddata att Thorsvi Caperdonich fått resultatet A/ua precis som sina syskon. Tack Helena Eliasson för att vi fick använda Kimmi, Cynhinfa Hamik som partner till Malva, Thorsvi St Magdalene. Hundarna är inte bara friska, de är duktiga också!

Idag startade Thorsvi Aberfeldy, Eva och Lakrits, och Thorsvi Loch Lomond, Micke och Mondi, på A-prov på Dalarö. Det gick inte så bra. Bägge åkte ut i ett tidigt skede av provet, men det är sånt som händer. Jag är så glad och stolt över att ni vågar ge er ut och starta, ni visar vägen för många andra!
  
Om tre veckor åker jag och Kian till England med fyra hundar. Gänget som är där nu överöser oss med helt underbara bilder och jag längtar...

Foto: Anne Nerell
      
             
        

20/10

 

Vilken underbar höst vi har! Soliga härliga dagar med hög och klar luft. Undrar om inte hösten är den bästa årstiden? Till stor del har den känslan såklart med jaktsäsongen att göra. Oktober har givit möjlighet till en hel del jakttillfällen av olika slag. Glädjande är alla positiva rapporter vi får från våra valpköpare om hundarnas jaktliga förmåga.

Underbar andjakt i skärgården.


Thorsvi Kintyre, Dimma, är nu SD2-testad med resultatet Clear vilket innebär att allt är fritt fram inför parningen med Wijmas Sniff. 

Sniff är lite mallig över sin och husse Mickes jaktlycka. Han börjar bli en rutinerad jakthund och har vid det här
laget hunnit vara med på de flesta typer av fågeljakt. 
Foto: Mikael Ek


      
             
        

12/10

 

Viska, Hvarsta Whiskypinne, är nu nästan sju månader gammal. Hon hade sitt första drev för några dagar sedan och idag var det dags för nästa milstolpe; första trimningen!

FÖRE

EFTER


Vi lämnade in en lurvig liten valp och fick hem en fin taxfröken!
  

   
             
        

11/10

 

Grattis Anders och Gun, den senare tituleras numera LP1 Thorsvi Glendullan efter tre raka ettor i Lkl1!

   
             
        

10/10

 

Ytterligare ett bra röntgenresultat för C2-kullen (Cynhinfa Hamik/ Thorsvi St Magdalene),
Thorsvi Clydesdale röntgad A/ua. Bara en kvar nu...

På tal om C2-kullen så gjorde de Fart2 (Fågelhundens ARbetsTest) förra helgen. Genomgående mycket sociala och trevliga vilket vi såg redan i Fart1. Deras fina arbetsförmågor har utvecklats ytterligare och de håller ihop på ett mycket bra sätt. Skulle ha önskat att de var lite modigare i samband med Släden som de tyckte var rätt läskig. Tikarna var modigare än hanarna. En mycket informativ och givande helg, tack alla för att ni ställde upp och testade era hundar!

I samband med ovanstående passade jag på att låta Rocka, Stenbury Black Stingray, göra Fart1. 
Om man skulle sammanfatta Rocka med ett enda ord blir det; balanserad.
Ser fram emot att fortsätta utveckla min svarta pärla!  

   
             
        

5/10

 

Troligen nytt rekord gällande långsam uppdatering av hemsidan. Men det beror inte på att inget händer eller är värt att skriva om, det är precis tvärtom.

Vi har klarat av vårt eget jaktprov på Brunnsholm, även kallat Enköpingprovet. Allt flöt på precis som det ska. Duktiga funkisar som vanligt och två härliga domare i form av Peter Nordin och Ola Thunberg. Kökskommittén bestående av Ellis och Katarina såg till till att vi fick varm och mycket god lunch bägge dagarna. Guld värt!

Jörgen var steward på Europacupen, organisationen fungerade oklanderligt med Anki Andersson med flera i spetsen. Bra jobbat alla!
Själv fick jag rycka in som vikarierande jaktprovsdomare i Sunne samma helg och även där funkade allt som det ska. Värmlänningarna är duktiga på att arrangera prov. Stort tack till provledningen för att ni tog så väl hand om mig!

En av höstens stora begivenheter för egen del var vår resa till Skåne. Vi var åtta personer som gästade Jens och Sofia på fina Koholma. Träning och träningsjakter stod på programmet under överinseende av Jens och Sofia. Vi hade helpension på Koholma och hade fem helt underbara dagar i Skåne. En av dagarna var "vilodag" och då passade vi på att åka en tur till Helsingör.

Rapphönsjakt på Toppeladugård. Katarina med sin duktige Spike i förgrunden och jag med Tove i bakgrunden.

 
Vilodagen ägnades till viss del åt shopping med lyckat resultat. Med på bilden är Katarina, jag, Annika, Sussan,
Sara och Ellis. Ingela stod bakom kameran och Helena var och kollade tjurar.

Flera av våra valpköpare har varit i farten och meriterat sina hundar.
Fina lilla Kira blev viltspårchampion i ett litet nafs skickligt guidad av matte Mille.

SEVCH Thorsvi Irish Connemara

Thorsvi Glendullan, Gun, har fått ytterligare en etta i lydnadsklass 1 och dessutom gjort ett fint MH.
Thorsvi Irish Yellow Spot, Viggo, är godkänd i anlagsklass viltspår.
Thorsvi Glencadam, Ferrie, fick en tvåa nkl i sin jaktprovsdebut.
Thorsvi Aberfeldy, Lakrits, en trea i elitklass B-prov.
Thorsvi Ardlair, Leia, har fått sin andra etta i ökl.
Thorsvi KIldalton, Ozzy, en trea i ökl.
Thorsvi Killyloch, Fokus, har nu två ettor i ökl.
Stort grattis till er alla!

Sist men inte minst några mycket glädjande röntgenresultat avseende C2-kullen e. Cynhinfa Hamik  
u. Thorsvi St Magdalene.
Caledonian, Coleburn och Clynelish, alla tre A/ua.
Två kvar att röntga i kullen så det är bara att hålla tummarna att det fortsätter på samma fina sätt som hittills.
  

   
                   

8/9

 

Nu är jag inne på mitt trettonde år som jaktprovsdomare. Man kan ju tro att man upplevt det mesta vid det här laget. Men vad det gäller regn tror jag att söndagens elitprov på återuppväckta och anrika Brollsta satte nytt rekord. Det fullständigt vräkte ner vatten! Tack alla tappra funktionärer och deltagare för att ni trots allt vatten höll stämningen på en hög och fin nivå. Ett speciellt tack till er som var kvar och försökte få loss min bil som satt fast.

Foto: Fredrik Lindström

Årets Ungdoms-SM vanns av Anna Gyllhamn och Thorsvi Kininvie! 
Mästerskapet arrangeras som WT i alla klasser för att så många ungdomar som möjligt ska få möjlighet att vara med. Men det är ju ganska stor skillnad att starta i ekl jämfört med nkl. I år hade man vässat finalen genom att ge finalisterna möjlighet att välja svårighetsgrad på sin uppgift. 10, 20 eller 30 poäng. Anna valde självklart 30-poängsnivån och löste uppgiften på ett så bra sätt att domarna gav henne 29 poäng. Därigenom var vinsten ett faktum.

Thorsvi Aberfeldy, Lakrits, och matte Eva går just nu från klarhet till klarhet.
Senaste bravaden är en tvåa i elitklass på A-prov i Järvsö där Lakrits apporterade gäss som han aldrig gjort annat.

Helena åkte till Gotland och startade sina två hundar Craigduff (nkl) och Kilchoman (ökl).
Och vilken helg hon hade, ettor med bägge hundarna! Fina halvbröder efter Cynhinfa Hamik.
Unge Feint dessutom klassbäst och vinnare av Entusiarternas VP.

Helena och Thorsvi Craigduff, Feint


Thorsvi Kilchoman, Draff, även kallad Guldhunden.

Thorsvi Black Bottle, Virvla, och matte Eva har fått en tvåa i nkl vilket är ekipagets bästa jaktprovsmerit hittills.
Grattis!

Duktiga och rutinerade eftersöksekipaget Jenny och Saga, Thorsvi Drumguish, har fått ytterligare en etta med HP på viltspår.
Inte alls lika rutinerad är Thorsvi Irish Connemara som gick sitt första öppenklasspår häromdagen. Grattis till ett fint förstapris!

Anders och Gun, Glendullan, passade på att starta i lydnadsklass 1. Det gick ju bra!

 

 
                   

30/8

 

Helén och Dolly, Thorsvi Dalwhinnie, gjorde sitt livs första B-provsstart i fredags. Det gick som tåget och ekipaget kunde åka hem med ett förstapris. 

Foto: Eva Meiton

Anna och hennes härliga Thorsvi Kininvie går från klarhet till klarhet. Idag blev de godkända i KKL på A-prov!

Foto: Anna Gyllhamn

Thorsvi Kilchoman, Draff, och matte Helena fick en fin tvåa på sitt första ökl-prov. Bra jobbat!

Våra duktiga valpköpare jobbar och sliter för att meritera sina hundar. Vi uppskattar det otroligt mycket, utan er stod vi oss slätt. Här på hemsidan blir det lätt så att vi lyfter fram de som haft framgång. Alla vi som håller på med hundar vet att det inte alltid går lysande  Men då är det bara att ta nya tag och komma igen! 

För egen del blir det inga provstarter under hösten, nu blir det jakter för hela slanten utöver domaruppdragen. 
Jag har förmånen att få låna Scott, Thorsvi Mannochmore, av Linnea som har lite knappt med tid som nybliven mamma. All tid som blir över för Linnea behöver läggas på unghunden Sookie. Scott är en bra förstärkning för oss eftersom hans mamma Guinness gått i pension. Jörgen har Speys och Carron på jakterna medan jag har Juli och Scott samtidigt som Tove gradvis ska få prova på hetluften på allvar. Igår hade jag med Scott för första gången och han jobbade på riktigt fint. Dock hade vi lite delade meningar om vikten av stadga även när viltet faller i omedelbar närhet. Tror vi förstod varandra till slut.


  
                   

27/8

 

Finfina jaktprovsresultat i öppenklass! 
Stort grattis till duktiga mattarna Eva, Sara, Katarina och Marina!

Thorsvi Aberfeldy och matte Eva åkte till Norge på dubbelprov och kom hem med två ettor varav en med HP.



Sara och Thorsvi Kintyre samt Katarina och Thorsvi Black Grouse fick varsin etta i Ransjön




Thorsvi Killyloch och Marina gjorde sitt livs första öppenklasstart med bästa tänkbara resultat.



Själv har jag varit i Kiruna nästan en vecka. Dömt B-prov alla klasser och haft kurs. Härliga dagar i högsommarväder. Duktiga hundar och trevliga människor.
Allt var toppen utom...KNOTTEN! 


  
                   

20/8

 

Laget "Thorsvi med twist" var i farten på LagSM i vackra Bodarna. Arrangemanget, i SSRK/Dalarnas regi med Hans Westblad och Tommy Lundin i spetsen, var en riktig fullträff på alla sätt och vis. Till och med vädret var toppen.
Vi hade som målsättning att försöka ta oss in bland de 10 främsta lagen. Vi lyckades...nästan. Det blev en 11:e plats, en futtig poäng efter tian. Vi var dock helnöjda både med hundarna och vår egen insats. En fantastiskt rolig helg som verkligen gav mersmak och motivation till fortsatt träning.
 
Fr v: Åsa med Mocca, Sara med Malva, Anita med Tove, Ann-Maj med Spencer och Ellis med Yaga.

Några Thorsvihundar har startat på B-prov.
Thorsvi Knockando med matte Maria fick en tvåa i sin jaktprovsdebut.
Thorsvi Dallas Dhu jobbade sig till en trea. Enligt matte Lena kunde priset blivit högre om inte Karo haft lite bråttom iväg på en vattenmarkering.
Thorsvi Irish Midleton gjorde sin debut i Norge med matte Susanne och arbetet räckte till en tvåa.
Bra jobbat alla!

Sista röntgenresultatet för Irish-kullen, Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood, har kommit.
Thorsvi Irish Yellow Spot fick fina resultatet A/ua vilket innebär att hela kullen är friröntgad.
Tack för det!

  
                   

13/8

 

Thorsvi Kininvie har gjort sin första start i elitklass på B-prov och lyckades tillsammans med duktiga matte Anna få med sig en tvåa hem. Jättebra jobbat Anna och Kinni!

Vi var på kennelträff hos Wijmas i lördags. Tove och jag fick chansen att träna några timmar tillsammans med kullsyskonen under Tomi Sarkkinens kunniga ledning. Kan bara konstatera att Wijmas Muminkull är härliga hundar. På eftermiddagen hade jag nöjet att ha hand om kullen där Justlike Finesse är mamma och Stenbury Askrike Black Nash är pappa. De är fortfarande unga, bara sex månader, men visade fin tåga och var väldigt coola. Extra kul att få se valparna eftersom vi planerar att para Tove med Nash.

Fem av de åtta hundarna i Muminkullen 
Fr vänster; pappa Laslo, Urpo, Sniff, Tove, Berta, Ticki och mamma Bracken.


Fina kullsyskonen Wijmas Sniff och Wijmas Lilla My (Tove)

  
                   

31/7

 

Hemma igen efter ett par härliga semesterveckor på Irland. Mycket att se och vi åker gärna tillbaka för att se och uppleva ännu mer.
Vad det lider kommer det en länk till ett bildalbum men tillsvidare får man nöja sig med nedanstående smakprov från vackra Connemara.

I helgen är det dags för"höstens" första domaruppdrag. Närmare bestämt Öjaprovet i SSRK Östras regi.
Det ska bli kul!

   

  
                   

12/7

 

När värmeböljan slog till några dagar här i Enköpingstrakten befann jag mig uppe i Abisko där underställ var en nödvändighet. Som vanligt förlades träningen till Norge några mil från Narvik där gänget har tillgång till helt underbara marker. Tack snälla alla för några härliga dagar. Vi ses nästa år igen!

Rocka, Stenbury Black Stingray, och jag har varit på valpträff. Kullsyskonen är i det närmaste sex månader och kan väl snart klassas som unghundar snarare än valpar. Vi testade deras intresse för vilt och det var glädjande att se deras spontanitet och självklara hanterande av kråka, and och kanin.
Uppfödare Anne Nerell hade hyrt in skicklige Guy Bennet för två dagars träning för de vuxna hundarna och vi valpägare fick möjlighet att vara med som åhörare. Som vanligt när Guy är i farten får man alltid något att tänka på. Det regnade en hel del men stämningen var trots detta på topp och den seriösa träningen blandades med en hel del gapskratt. Hundträning när den är som bäst!

Mamma Trix längst till vänster och därefter Cruise, Koi, Dexter, Rocka och Dace.
Foto: Anne Nerell

WT i Långshyttan i lördags med många Thorsvihundar i startfältet. De flesta fick dessutom med sig fina poäng från rutorna. Stort grattis till er alla men kanske allra mest till Helén med Dolly, Thorsvi Dalwhinnie, som fick ihop hela 88 poäng i sin ökl-debut och placerades på tredje plats med samma poäng som tvåan.
Juli fick också pröva ökl för första gången och det funkade inte alls. Bara att bryta ihop och träna vidare!
Jag kände mig inte allför deprimerad eftersom jag startade Tove på förmiddagen i nkl där den duktiga lilla hunden som vanligt gjorde allt rätt. Vi vann klassen på 98 poäng. Tove kommer att vara nkl-hund i vårt SM-lag i Gagnef i mitten av augusti men sen är det färdigstartat i den klassen och vi ska träna vidare inför svårare uppgifter.

Klassvinnarna i Långshyttan
EKL, Ingela Andersson med Seareeds Diavolo
ÖKL, Annelie Johansson med Benningdales Hamik Elda
NKL, Wijmas Lilla My
Foto: Margareta Lindström

Nu packar vi inför en välbehövlig semesterresa till Irland helt utan hundaktiviteter. Som vanligt åker vi tillsammans med goda vännerna Kian och Peter. Det blir en vecka i Dublin och en vecka i grevskapet Connemara.
  

  
                   

29/6

 

Sedan flera år tillbaka har Thorsvis Kennelträff ägt rum på Herrfallet utanför Arboga  och i år var inget undantag.
Härliga valpköpare, duktiga instruktörer och perfekt väder. Finns inte mycket mer att önska och såklart blev det en toppenhelg.
Stort TACK till alla inblandade!
Klicka här för att se några bilder

      
Medan vi andra var på Kennelträff deltog Jenny med Saga på Västmanlands länsmästerskap i eftersök.
I mästerskapet ingår utöver ett kilometerlångt blodspår även utfrågning av skytten, skottplatsundersökning, teoriprov om eftersöket och lagen samt skytte med klass ett-vapen mot fallande mål.
Och vinnare blev...Jenny Hedström med Thorsvi Drumguish. Hurra!

  
                   

24/6

 


      
   
                   

22/6

 

Thorsvi Convalmore (Cynhinfa Hamik/ Thorsvi St Magdalene) är nu godkänd i anlagsklass på viltspår.
Grattis!  

      

                      

17/6

 

Röntgenresultatet för Thorsvi Convalmore (Cynhinfa Hamik/ Thorsvi St Magdalene) ramlade i på SKK Hunddata i morse. Höfter A och armbågar ua. Kul! 

  
       

                    

16/6

 

Stort grattis till Eva Lundell som utbildat sin lilla Virvla till Patrullhund inom Hemvärnet.
Det känns alltid extra bra när hundarna kommer till användning på riktigt. Virvla heter Thorsvi Black Bottle på riktigt och har många strängar på sin lyra. Utöver patrullerandet är hon meriterad både på bruks- och jaktprov.
Bra jobbat Eva och Virvla!

Four Friends Trial (WT) gick av stapeln i helgen. Flera Thorsvihundar till start och det blev riktigt fina poäng. Bäst gick det för Eva M med Mrs, Thorsvi Dufftown. Tredjeplacerade i NKL med 93 poäng.
Jag hade anmält Tove i NKL och Juli i ÖKL men bägge började löpa så jag fick nöja mig med att titta på.
Resultaten kommer ut på SSRK/Bergslagens hemsida vad det lider. 

Ser fram emot en lugn midsommarhelg tillsammans med Kian och Peter samt hela hundflocken. Regn säger prognosen men det gör inget. Vi ska planera för vår Irlandsresa i sommar och gillar ändå inte att dansa runt midsommarstången. 


      

                    

8/6

 

Jag svävar fortfarande omkring på ett rosa lyckomoln efter att Tove och jag vunnit Unghundsderbyt 2015.
En helt fantastisk känsla, inte bara ögonblicket när vi ropades upp som vinnare utan hela dagen. Tove gick som en klocka och satte inte en tass fel vare sig i grundomgång eller final. Totalt fokuserad på arbetsuppgifterna och helt lugn i väntan mellan stationerna. Jag bara skickade henne och tog emot apporterna kändes det som.
I finalen fick även jag vara med på ett hörn och lägga på några signaler med pipan. Efter prisutdelningen kom domare Jan Lorenzten fram och berättade att han fick ståpäls över att se hur Tove jagade hem den sista apporten i finalen. Såna ord värmer!
I grundomgången hade Tove 98 poäng och i finalen 38. Vi tappade alltså bara 4 poäng av de 140 möjliga!
SRRK/Västra hade verkligen fått till ett toppenarrangemang, allt flöt på perfekt under hela dagen. Det går nog knappt att föreställa sig vilket arbete de lagt ner.


På väg upp ur vattnet på exakt samma spikraka väg som hon gick i, lämnar perfekt i hand. 20 poäng!
Om jag har läst resultatlistan rätt var det bara två hundar som fick full pott på denna ruta av domare
Jan Lorentzen.


Hälsar på domare Tomas Plamboeck på ruta 4.
 


Under transport kommer skott och kast så det gäller att ha en följsam hund som hänger med i svängarna.
 


Tomi Sarkkinen myntade en gång uttrycket "Fast, faster, Tove!" vilket stämde väldigt väl även denna gång.
 


Mycket kraft i den lilla kroppen när hon ger sig iväg på ruta 1.
Det här var vår "sämsta" ruta för dagen. Tove fick leta ett tag innan hon hittade apporten bakom en stenmur.
Väldigt nöjd med de 18 poäng vi fick med oss därifrån.
 


Sista apporten i grundomgången på väg hem och dagens fjärde fullpoängare.
Den lojala hejaklacken bestående av Thorsvigänget tjoade rejält efter avlämningen och domare
P-A Norling sa att han höll med.
 


Foto: Lars Mejlby
På väg ut från vår sista ruta i grundomgången och man ser verkligen hur glad och nöjd jag är.
Även Tove verkade uppskatta vår dag.
 


Härlig känsla att få stå överst på prispallen tillsammans med min fantastiska hund Wijmas Lilla My.
Som tvåa placerade sig hennes kullbror Wijmas Mumin med husse Tomi Sarkkinen som även äger Muminkullens far, Blackthorn Bion.
Tredjeplacerad blev Kari Piki Silvennoinen med sin fina tik Minnows Unique Summernight Fairy.

Storslam för Mattias och Anna Wistrand, kennel Wijmas.
Tack för en fantastiskt fin hund!
 
Sju Thorsvihundar ur tre olika kullar kom till start. Alla kämpade efter bästa förmåga och förarna hanterade sina unghundar på ett föredömligt sätt. Inga toppoäng totalt men många fina rutresultat.
Bra jobbat alla och stort tack för all support!



     

                    

30/5

 

Skam den som ger sig!
Idag var det dags för Thorsvi St Magdalene, Malva, att visa upp sig i utställningsringen igen.
Eftersom Sara jobbade blev det Jörgen som visade Malva. Denna gång tyckte domaren att Malva rymdes inom rasstandarden och hon premierades med betyget Sufficient.
Det innebär att vi nu har tillräckligt många poäng för att kunna erhålla SKKs Bruksuppfödarpris. Kul!
Bruksuppfödarpriset instiftades 1962 och är ett erkännande åt de uppfödare som fött upp hundar som meriterat sig på bruks/jaktprov. För labrador är det endast jaktprov som är meriterande i detta sammanhang. Poängen beräknas enligt en fastställd tabell och högst 10 hundar får räknas. Endast en merit per hund räknas. Samtliga hundar ska dessutom ha lägst betyget Sufficient/3 på utställning. Vi har fött upp många hundar som har fina jaktmeriter men andelen utställda är väldigt låg vilket gjort att det tagit tid att få ihop de erforderliga poängen.
Klicka här för fullständiga regler!

De hundar som ingår i Kennel Thorsvis Bruksuppfödarpris är:
Thorsvi St Magdalene/Malva, ägare Sara Wallgren (championat jpr + sufficient utst)
Thorsvi Glen Spey/Speys, ägare Anita & Jörgen Norrblom (championat jpr + good utst)
Thorsvi Arran/Chelsea, ägare Lotta Bergquist (1 ekl jpr + 2 utst)
Thorsvi Cardhu/Lystra, ägare Anita & Jörgen Norrblom (1 ökl jpr + 2 utst)
Thorsvi Tamdhu/Viska, ägare Norrblom/Göran Hagrup (1 ökl jpr + 2 utst)
Thorsvi Craigellachie/Harry, ägare Peter Wingård (1 ökl jpr + 2 utst)
Thorsvi Teaninich/Palle, ägare Bobo Johansson (2 ökl jpr + 3 utst)
Thorsvi Brora/Edda, ägare Stefan & Åsa Simonsson (3 ökl jpr + CK utst)
Thorsvi Glen Scotia/Greta, ägare Thord Hemmingsson/Anders Persson (1 nkl jpr + sufficient utst)
Thorsvi Littlemill/Millie, ägare Göran Lindell (1 nkl jpr + very good utst)
Tack för hjälpen alla ni som bidrog!


Malva och Jörgen i ringen på dagens utställning i Österbybruk. Domaren heter Joakim Ohlsson.
Foto: Mary-Lotte Wollentz-Mattsson

    

                    

26/5

 

En sorgens dag.
Thorsvi Glenfarclas, Kane, har fått somna in. Anledningen var en osteochondros i en armbåge där en artroskopi visade att förutsättningarna för ett bra liv inte fanns.
Våra allra varmaste tankar till Katarina med familj som var tvungna att fatta det tunga beslutet för sin vän och familjemedlems bästa.

    

                    

25/5

 

För en vecka sen flyttade hon in med stor självklarhet. Hon kommer att kallas Viska och heter i stamtavlan Hvarsta Hwiskypinne.
En nöjd och glad Jörgen när vi hämtar Viska på Hvarsta

Foto: Eva von Celsing

Är man stor måste man vara snäll, och det är Valsa. Undrar om hon någonsin har känt sig så stor som nu?

Det har varit flera aktiviteter med Irish-kullen (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) senaste tiden.
Vi gjorde Fart2 onsdag-torsdag och hade kullträff i lördags. Extra kul var att vår långväga valpköpare Susanne körde ner ända från Abisko (130 mil) för att vara med på aktiviteterna.
Så här såg det ut när vi försökte få till en gruppbild, Kristina som har den mycket vattenkammade Morrison tar sig för pannan...


Vi fick i alla fall till en fin bild på systrarna Gilla (Irish Midleton) och Kira (Irish Connemara)

När Abiskohunden Gilla med matte ändå var här nere passade vi på att åka till ReDog och röntga.
I dessa digitala tider går ju allt med raketfart, röntgad i måndags och resultatet på Hunddata på onsdag.
Dessutom ett bra resultat, HD A och armbågar ua.
Även i vår yngsta kull (Cynhinfa Hamik/Thorsvi St Magdalene) är röntgen påbörjad.
Thorsvi Craigduff var försten upp på röntgenbordet och fick även han resultatet HD A och armbågar ua.
Härligt!

Vår egen Carron blev ormbiten för två veckor sedan. Hon blev väldigt illa däran och blev liggande på Strömsholm i fyra dygn. Det gavs både serum och blodplasma och Carron repade sig.
Vi vill passa på att tacka schäfertiken Nira som är den blodgivare som kunde hjälpa Carron på traven.
Idag var vi och kollade lever- och njurvärden och allt såg fint ut.

Slutligen ett fint utställningsresultat. Thorsvi  Macduff premierades med ett Very Good i söndags.
Stort grattis till Carmen och matte Sarita!

    

                    

10/5

 

Full rulle som vanligt under april-maj och hemsidan blir lite eftersatt. Mycket jobb och ett par domaruppdrag gör att tiden gått i rasande fart.
Hänt sen senaste uppdatering:

Thorsvi Ardmore, Acke, vann en spårtävling lägre klass spår med fina 494 poäng och är därmed uppflyttad till högre klass. Grattis Anita och Acke!



Thorsvi Killyloch, Fokus, van SSRK/Bergslagens Klubbmästerskap i Öppen klass. Grattis!
Förra året vann ekipaget Fokus och Marina nybörjarklass så vi får väl se vad som händer nästa år i elitklass...


Thorsvi Irish Tyrconnell (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) har varit på röntgen med bra resultat.
HD A och Armbågar ua. Så skönt!

Vår egen Thorsvi Glen Spey har varit på utställning och premierades med Good vilket innebär att hon numera titulerar sig SEJCH Thorsvi Glen Spey. (ingen parentes)
Jörgen visade Speys i veteranklass och kritiken löd:
"God typ. 9-årig gammal tik i fantastiskt skick. Feminin helhet. Gott förbröst. Tänder i utmärkt skick. Välansatt svans. Något mjuk i pälsen och något klen stomme. Goda rörelser. Underbart temperament"
Även Speys dotter Malva, Thorsvi St Magdalene, var med på samma utställning men domaren ansåg Malva vara så rasotypisk att hon blev diskvalificerad. Positivt var dock att domaren tyckte att Malva hade ett trevligt temperament.

Några Thorsvihundar har startat på WT och B-prov under våren. Nämnas bör Thorsvi Dufftowm, Mrs, som tillsammans med matte Eva fått en trea i NKL. Bra jobbat!
Vi uppskattar att ni är ute i "hetluften" med era hundar även om det inte alltid blir toppresultat.

Om en vecka flyttar den här lilla godbiten hem till oss

Foto: Rebecca Martis

    




                 

13/4

 

Jörgen startade Tove, Wijmas Lilla My, på WT på Lidingö igår. Det gick riktigt bra trots att Jörgen inte är Toves ordinarie förare. Fina 92 poäng och en fjärdeplats i NKL. Bra jobbat både av Jörgen och Tove!
Lilla Abbie, Thorsvi Glenglassaugh, gjorde sin första WT-start. Efter en förvirrad inledning på första stationen med 0 poäng kom Abbie på hur det hela hängde ihop och fortsatte med poängserien 18, 19, 20, 20. Det lovar gott inför framtiden!
Flera Thorsvihundar startade och nämnas bör Thorsvi Aberfeldy, Lakrits, och matte Eva som gjorde debut i EKL med 78 poäng. Inte dåligt

Pristagarna i NKL, Tove valde att ligga o sova i bilen istället för att vara på prisutdelning.
Foto: Linnea Meiton

Jag höll mig hemma hela helgen och ägnade mig åt kullträffar. Det skiljer bara tre månader på Irish- och C2 kullen så det funkar bra att använda ungefär samma upplägg för bägge. Det är kul att följa unghundarna utveckling. Förarna är ömsom överlyckliga ömsom förtvivlade beroende på vad de små liven hittar på. Hundarna är runt året och åker ibland lite hormonell berg- och dalbana. Det blir en hel del "lugn och ro, ordning och reda" men även en del apporteringsuppgifter. Den här gången stämde vi av viltintresset och hantering av detsamma. Ungdomarna fick söka av ett område där jag gömt fyra vilt som låg bra i vind. Kul att se hur de fångade vittring, lokaliserade och apporterade.
Här är några bilder, tagna av Mille Selander, från Irish-kullens träff.

Wiggo tycker att det där med att presentera viltet först är rent trams. Det är ju bara att gapa direkt!


En mycket stolt och glad Morrison med trut i ett balanserat och fint grepp.


Kira är blixtsnabb i sina upptag och då kan det bli tokigt ibland. Här kommer hon susande, helt förblindad
av kråkvingen hon har över ögonen. Men hon hittade matte utan att krocka med någon trädstam även om det var nära.
 
 

 




                 

9/4

 

Det blev en härlig påskhelg med många aktiviteter. Vi började på Lilla Träskaten med egen hundträning i goda vänners lag. Trevligt sällskap, bra träning, god mat och många glada skratt. En riktig batteriladdare!
Så här nöjd och glad var jag på Långfredagen. Även Juli i bakgrunden ser nöjd ut.

Foto: Ann-Maj Hjelm

Peggy Westerlund och Lisa Falck har startat upp en aktivitet för de äldre hundarna som ibland hamnar lite på undantag. På påskdagen var det dags för PRO-gänget att lufta sig lite. Vi hade med Guinness som njöt av lite egentid, dessutom visade hon att takterna fortfarande sitter där de ska. Den här gången var det sju glada pensionärer som glatt jobbade på. Tack till Peggy och Magnus som bjöd på lunch vid grillen.

Vi har under några år haft ett träningstillfälle på Lilla Träskaten för våra valpköpare på Annandag Påsk. Så även i år men denna gång i form av ett WT med domare och allt. Arrangemanget blev lyckat och det är nog troligt att det blir WT även nästa år. Stort tack till våra domare Kian Wingård, Benke Odenmark, Kristina Råberg, Tina Örnjäger, Peter Wingård och Ewa Odenmark.
Några tappra ställde upp som funkisar hela dagen, tack Grete Lindell, Helén Dahlqvist och Johanna Troedsson.
I övrigt turades de startande om att vara funkisar.

Mille Selander fotade och har även gjort det fina montaget på Morrison och Kristina.
Grattis till klassvinnarna:
NKL Lena med Karo/Dallas Dhu
ÖKL Anita W med Acke/Ardmore
EKL Linnea med Scott/Mannochmore
Resultat från dagen finns här!

Guinness passade på att fylla 12 år samma dag och fick present vid prisutdelningen. Paketet innehöll en specialgjord dummy från Tassar ochTår.

Foto: Eva Heljesten

 




                 

28/3

 

Tredje hunden upp på röntgenbordet i Irish-kullen (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) blev Valter som heter Thorsvi Irish Bushmill i stamtavlan. Fint resultat blev det, A/u. Härligt!

I måndags föddes vår nya lilla familjemedlem, en strävhårig taxtik. Hon är släkt med Valsa och kommer även hon från Hvarsta kennel.
Det blev en stor kull, hela åtta valpar varav fem tikar och tre hanar. Förstår inte riktigt hur de fick plats i lilla mamma Poppis mage.
Här en fin bild på föräldrarna SEJ(d)Ch SEU(d)Ch Öllmans Öman och SEJ(d)Ch Hvarsta Hvinzkvätt

Foto: Rebecca Martis




                 

17/3

 

Wijmas Lilla My, Tove, ögonlystes utan anmärkning idag. Då kan vi lugnt planera vidare för hennes första kull.
Även Speys, Thorsvi Glen Spey, var med och kunde fortfarande visa upp fina friska ögon vid nioårsålder.



                 

15/3

 

Valpen Rocka har anpassat sig fint på alla sätt och vis. Hundarna tar det hela med ro och katterna likaså. Flockens barnsligaste medlem, Tove/Wijmas Lilla My, har med ens blivit väldigt vuxen. Det är nästan rörande att se hur hon verkligen kämpar med att behålla sin nypåtagna vuxna attityd när Rocka kommer farande.

Den tidiga våren och det underbara ljuset gör att träningsinspirationen börjar smyga sig på. Sitter som bäst och planerar för framförallt Toves och Julis träning under våren. Känns jättekul!




                 

9/3

 

Thorsvi Irish Connemara, Kira, är röntgad med bra resultat. Hurra!

Idag hämtade vi kennelns nytillskott, Stenbury Black Stingray, som kommer att kallas Rocka
Jag dömde hennes mamma, Stenbury Black Bellatrix, i våras och föll som en sten för denna underbara tik.
När hon parades i höstas med välmeriterade och stilige FTCH Waysgreen Barracuda gick det bara inte att låta
bli att ställa sig på kö för en valp.
Tack snälla Anne Nerell för fina lilla Rocka!

Som avslutning på detta inlägg en underbar bild på temat Barn och Hund.
Linn och Henriks dotter My och hennes barnvakt Nikko, Thorsvi Dalmore.

Foto: Linn Abrahamsson



                 

22/2

 

Igår hade vi kullträff för Irishgänget som precis blivit ett år vilket såklart skulle firas. Dagen till ära övervakades träffen av mamma Kiwi tillsammans med matte Agnetha. Efter en smått kaotisk fotosession gick vi ut i skogen en stund där det tränades fotgående och några apporteringsövningar. Det ser bra ut även om vi skyndar långsamt, eller snarare kanske tack vare.
Jörgen hade ordnat en liten tävling för förarna där det gällde att kunna bedöma avståndet till tre olika punkter i terrängen. Några var jätteduktiga medan några har...förbättringspotential.
De fyrbenta ettåringarna  fick vila i bilarna medan vi tvåbeningar hade ettårskalas.
Viggos matte Rita hade fixat en mycket välsmakande gulaschgryta och även den smaskiga gräddtårtan!


Bilder finns här!



                 

20/2

 

Försten upp på röntgenbordet i Irish-kullen (Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood) blev Furix som heter Thorsvi Irish Cooley i stamtavlan. Furix röntgades dagen efter sin ettårsdag och även om matte Linda tyckte det såg bra ut blev det några dagars nervös väntan innan resultatet syntes på Hunddata: A/ua, härligt!


Foto: Linda Billström

 

               

16/2

 

Thorsvi Dalwhinnie har bott här knappa två veckor medan matte och husse semestrat i Thailand. Dolly smälte snabbt in i vår flock, det märktes knappt att det var en hund extra. Kul att se hur hon och syrran Juli direkt hittade varandra och lekte ihop. Ikväll åkte Dolly hem så imorgon gäller det att räkna till fem labradorer igen.

Den egna hundträningen ligger i princip på is just nu, vi jobbar på med att tömma Jörgens mammas lägenhet. Alla saker ska "bedömas". Spara, ge bort eller kasta? Det tar sin tid.
Istället för träning får hundarna hålla till godo med långpromenader. De gillar det så det går verkligen ingen nöd på dem. Promenerandet är ett sätt för mig att vila, så skönt att bara trampa på och låta tankarna gå den väg de vill. Så snart begravning och lägenhetstömning är klart blir det nya friska tag med tränandet. Finns så mycket kul att se fram emot under året! Unghundsderby, eventuellt lagSM, träningsresa till Skåne i höst och inte minst en tur till England i november med två av hundarna. Dessutom blir det en "vanlig" semesterresa, dvs utan hundar, till Irland i juli. Det känns verkligen som om 2015 kommer att bli ett väldigt roligt år framöver.

På tal om roliga saker utökas ju snart hundflocken med lilla Rocka som blev fem veckor igår. Jag har varit och tittat på kullen två gånger redan och tänkte hinna med ett par vändor till innan det är dags för hämtning. Tack snälla Anne Nerell som med gott mod tar emot de täta besöken!

 

               

12/2

 

Påminnelse till våra valpköpare:
Sista dag för intresseanmälan till Kennelträffen är 28 februari. Missa inte det!
Mer info och lista över hittills anmälda finns här.

 

               

4/2

 

Thorsvi Glenturret har blivit Lidingöbo. Han har provbott hos Linnea Meiton sedan strax före jul, allt har fungerat bra så igår övergick Sookie i Linneas ägo. Där bor sedan tidigare Thorsvi Mannochmore, Scott, som tycker det är kul med en kompis.
Lycka till Linnea och Sookie!

 

               

2/2

 

Tidigt i går morse somnade Jörgens mamma, Ingeborg, in efter en kort tids sjukdom.
Lite skämtsamt brukade vi kalla Ingeborg för vår kennelflicka eftersom hon ofta hjälpte oss både med valpar och vuxna hundar. Alltid järnkoll på vilken hund som var vem och när det var matdags. Hundarna älskade henne, en bidragande orsak var att hon nästan alltid hade med sig grisöron till dem.
Sorgen och saknaden är stor och vi väljer att minnas Ingeborg där hon allt som oftast satt; på vårt köksgolv pysslandes med en valp.
Vila i frid Ingeborg.







               

29/1

 

Åttonde och sista röntgenresultatet för Glen3-kullen har kommit. Thorsvi Glenrothes fick resultatet A/ua vilket innebär att hela kullen är friröntgad.
En av anledningarna till att vi valde att para Thorsvi Glen Spey med Levenghyl Firestone var att vi hoppades att han skulle bidra positivt till höftledsstatusen, vilket han alltså gjorde med bravur.
Tack Inga-Lena på Djurbergas kennel för att vi fick använda honom!


FTW Levenghyl Firestone
Foto: Johanna Troedsson



               

26/1

 

Thorsvi Glendronach (Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey) är röntgad med fint resultat, A/ua. Skönt!

Vår yngsta kull, C2-gänget (Cynhinfa Hamik/Thorsvi St Magdalene), har varit på Sörmlands Hundskola och genomfört  Fart1. De är genomgående sociala och trygga, har ett för åldern mycket välutvecklat bytesintresse och en balanserad jaktlust. Ttrevligt att se.

Feint, Thorsvi Craigduff, funderar på hur han ska komma åt dummyn.
Han använde en mycket ovanlig metod, hoppade helt enkelt både in och ut.
Foto: Helena Eliasson


Tore, Thorsvi Caledonian, väntar intresserat på vad som ska ske.
Foto: Helena Eliasson


En mycket stolt och nöjd Tore på väg till matte Lena med sitt jaktbyte.
När Tore föddes var han väldigt mycket mindre än sina syskon och vi trodde nog
inte att han skulle klara sig. Men han kämpade på för egen maskin och de takterna sitter i.

Hundflocken här på Storsten kommer att utökas i mars. Då flyttar Stenbury Black Stingray hit.
Hon föddes den 11/1, är e. FTCH Waysgreen Barracuda u.Stenbury Black Bellatrix.
Vi ser fram emot hennes ankomst med glädje och spänning!

Någon av de här små knoddarna är Rocka som hon kommer att kallas.
Foto: Anne Nerell


               

15/1

 

Thorsvi Knockdhu, Kompis, är ögonlyst utan anmärkning. Tack för det!
Till helgen blir det Fart1 för vår yngsta kull som är dryga åtta månader.  Ska bli spännande att se vad de små grynen hittar på. Är de lika sin ordentlige pappa Cynhinfa Hamik eller sin ystra mamma Thorsvi St Magdalene?
Troligen är det lite av varje, alltid lika spännande.



               

10/1

 

Tre röntgenresultat för Glen3-kullen, Levenghyl Firestone/Thorsvi Glen Spey, trillade in på Hunddata i morse.
Glenfarclas, Glencadam och Glenglassaugh är fria runt om, härligt!

Idag hade vi kullträff för Irish-kullen, Portlick Ralph/Thorsvi Blackwood, här på Storsten. Det blev en hel del fotgående såklart men även en enkelmarkering i lite besvärlig terräng. Det är väldigt trevligt att se deras sätt att ligga kvar i området, utan att förivra sig, tills apporten är funnen. De fick även ta in en linjetagsapport som vi suddat rejält minnemässigt, men det fixade de på ett mycket bra sätt. Vi avslutade träningspasset med ett par skott med hagelbössa vilket de tyckte var intressant men inget att hetsa upp sig över.
Fem av de sex valparna i kullen var med, den sjätte bor uppe i Abisko men skickade en hälsning via Facebook från fjället

Thorsvi Irish Midleton, Gilla, ute i snöstorm på fjället.
Foto: Susanne Jansson

Imorgon är det dags för säsongens sista fasanjakt. Det är vår tackjakt där de som inte skjuter hjälps åt att sköta drev och apportering. Jag har lovat Guinness att hon ska få följa med som min apportör. Hon blir ju 12 år i april och vem vet, det kanske är hennes sista jakt?

 


               

4/1

 

Då var det dags för ett nytt år igen!
Som vanligt är nyårslöftet att träna de egna hundarna lite mer flitigt, det är framförallt Tove och Juli som ska vidareutbildas och starta på prov till hösten. Förhoppningsvis blir det även något WT under våren. Tove ska starta på Unghundsderbyt i juni och jag hoppas vi får sällskap av några Thorsvihundar ur de senaste tre kullarna.
Vi har ju sedan tidigare bestämt att inte ha några valpkullar under 2015 och det verkar bli så. Någon kommer antagligen att paras under senare delen av året men troligen föds inga valpar förrän 2016.
Vi hoppas på extern förstärkning av hundflocken i form av en taxvalp och eventuellt även en labradorvalp.
Lagom många domaruppdrag är inbokade, det blir en resa upp till Kiruna medan övriga uppdrag är i närområdet. En hel del jobbresor blir det såklart, bland andra den årliga traditionen med Abisko/Norge-gänget.
Vi fortsätter att följa upp Irish- och C2kullarna med träningsträffar under året och för de äldre hundarna blir det Påskträning, Kennelträff, Vattenkvällar och årets avslutning i form av Gyllene Anden på Lucia.
Vi planerar för en sommarsemester utan hundanknytning tillsammans med Kian och Peter. Efter att ha varit i Skottland fyra gånger funderar vi på Irland som resmål denna gång.
2015 känns bra!

 


               

     
     
     
    Senaste Nytt från 2014
    Senaste Nytt från 2013
    Senaste Nytt från 2012
    Senaste Nytt från 2011
    Senaste Nytt från 2010
  Aktuellt från 2009 Skvaller från 2009
  Aktuellt från 2008 Skvaller från 2008
  Aktuellt från 2007 Skvaller från 2007
  Aktuellt från 2006 Skvaller från 2006
  Aktuellt från 2005

Skvaller från 2005

  Aktuellt från 2004  
  Aktuellt från 2003  
  Aktuellt från 2002  
  Aktuellt från 2001  
  Aktuellt från 2000