12/12

 

Gyllene Anden gick av stapeln på Lilla Träskaten i söndags.
Saritas hund Carmen var skadad men hon kom ändå hela vägen från Norge och var med som fotograf.
Här finns några bilder från dagen!

Thorsvi Glendronach har varit framgångsrik i sitt viltspårande och fått två ettor i öppenklass. 
Grattis Lena och Singla!

Foto: Marie Sallander

  


                      
  
 

29/11

 

När vi förlorade Carron blev behovet av en rutinerad apportör påtagligt. Eftersom vi båda är ute och apporterar under säsong räcker det inte med bara Juli och Rocka. Ungdomarna Raven och Prise är inget att räkna med i det avseendet än så länge. Vi har haft ögonen öppna efter en ny hund och helt plötsligt fanns hon där. 
Välkommen till oss Ipa!

Ipa på pass i vassen.
I stamtavlan heter hon Roekull Rajas Noomi och har bott hos Hans och Louise på Enhalos kennel. Tyvärr bröt Louise benet väldigt illa och de var tvungna att dra ner på antalet hundar. Ipa blir fem i februari och är en rutinerad apportör.
En oerhört trevlig och mentalt stabil individ som klev in i vår flock som den självklaraste sak i världen. 
Tack Hans och Louise för förtroendet!

Domaruppdragen är slut för denna säsong. Jag hade äran och nöjet att avsluta med att döma Norskt Elitpröve samt det svenska Retrievermästerskapet. Bägge proven var föredömligt arrangerade och tillsammans med trevliga och duktiga domarkollegor tycker jag att jag kom ur det med hedern i behåll.
Det är mycket givande och kul att få vara ute och döma men det går åt en del tid. En koll i kalendern visar att 2017 omfattade 20 domardagar plus 2 dagar domarkonferens, resdagar inte inräknade. Dagar som annars hade kunnat läggas på egen hundträning. Är det värt det? Svaret är än så länge ja.

Hundflockens två yngsta, Raven och Prise, är runt sju månader gamla och börjar alltså bli unghundar. Deras utbildning pågår för fullt. Mycket fotgående och allmän ordning och reda. De är två härliga individer med stor arbetslust och fin följsamhet. När de var små tyckte jag de var lika som bär till sättet och var som valpar är mest. Nu är de individer med egen personlighet som man får ta hänsyn till i träningen även om det mesta såklart görs på samma sätt.

Thorsvi Dalmore, Nikko, har varit i spårskogen med framgång. Godkänd i anlagsklass och hittills två ettor i öppenklass på raken. Bra jobbat!
Även Thorsvi Glendronach, Singla, har spårat sig till betyget godkänd i anlagsklass. Öppen klass lär vara på G och vi håller tummarna för att det fortsätter i samma fina stil.

Tyvärr inte bara goda nyheter, även denna uppdatering handlar om en av trotjänarna i vår B-kull.
Thorsvi Balblair, Smilla, har lämnat det här livet vid dryga tretton års ålder och våra tankar går till hennes familj.
Husse Lennart skriver: "Alla med minsta intresse för hundar som fick umgås med Smilla tyckte om henne. Hon var en mycket intelligent, oerhört snäll och alltid glad labbe. Det är tomt och tyst och vi saknar henne oerhört, men samtidigt är vi glada för de mer än 13 år vi fick tillsammans. Smilla har varit med i alla möjliga sammanhang. Hon har vandrat, jagat, åkt båt, varit på bilsemester, sprungit på fjället, fiskat, tränat agility, badat, joggat, åkt längdskidor och till och med åkt djupsnö off pist i Hemavans  sluttningar."

En gammal bild på fina Smilla tagen 2005.
  


                      
  
 

2/10

 

September har varit minst sagt hektisk på ett positivt sätt. Många roliga aktiviteter.
Dömt jaktprov på Brunnsholm, haft kurs ett par dagar i Ötergötland, tränat för Guy Bennett i Gnesta, varit på den årliga träningsveckan i Skåne, dömt jaktprov i Järvsö och startat på jaktprov i Umeå. Sett ganska mycket av Sverige helt enkelt.
En och annan andjakt har också hunnits med.

Våra duktiga valpköpare har också varit i farten, ibland med bra resultat och ibland har det gått mindre bra. Det är ju så det är för oss alla, både två-och fyrbeningar gör sitt bästa men ibland funkar det inte av ett eller annat skäl.
Grattis till er alla, bra kämpat!

En som det funkade bra för i KKL (kvalificeringsklass) på A-prov är Annika och Abbie, Thorsvi Glenglassaugh som fått ett förstapris och därmed är kvalificerade för elitklass. 

Foto: Zara Winkler

På B-prov har Kristina och Morrison, Thorsvi Irish Tyrconnell, gjort sitt livs två första starter i ÖKL och fått med sig två andrapriser.
Valören högre i samma klass har Thorsvi Craigduff, Feint, kammat hem tillsammans med matte Helena.

Feint med sin förstaprisrosett.

Jag och Rocka, Stenbury Black Stenbury, tog en liten tripp upp till Umeå där vi startade på dubbelprov i öppenklass. Det var värt den långa resan eftersom Rocka gick som en klocka (rim!) och fixade sina ettor och därmed är uppflyttad till elitklass.

Rocka

På LRK/Östras WT på Wenngarn klarade bröderna Hillside och Highland Park uppflyttningspoäng i NKL. Ferrie, Thorsvi Glencadam, kom på femte plats på Klubbmästerskapet i NKL vilket innebar deltagande på både WT och utställning.

Ovan nämnda bröder i H-kullen är numera också röntgade med bra resultat. Enda tiken i kullen, Hazelburn, är sedan tidigare röntgad med ett C på ena höften. Vi funderade på en omröntgen men då hon vid ögonlysning visade sig vara behäftad med en lindrig bakre polär katarakt la Grete avelsplanerna på hyllan definitivt. 
Thorsvi Convalmore, Wille, är ögonlyst med bra resultat.

Allt som händer är som bekant inte roligt. Thorsvi Balmenach, Dallas, har gått över regnbågsbron vid den aktningsvärda åldern av dryga 13 år. Ett långt och fint hundliv. Våra tankar går till Åsa och Kristian.
    



                      
  
 

28/9

 

Egentligen är det väl dags att sammanfatta en mycket händelserik september men istället kommer denna uppdatering enbart att handla om Carron som vi förlorade för drygt två veckor sedan.

I samband med en andjakt fick hon ett sticksår in i ljumsken. Vi spolade med koksalt så gott vi kunde på kvällen och satte in antibiotika och smärtstillande direkt. På morgonen körde Jörgen mig till Brunnsholm där jag skulle döma och for sen vidare till Strömsholm. Där lämnades hon kvar med förhoppningen att vi skulle kunna hämta hem henne framåt kvällen med dränage. Telefonen ringde precis när vi skulle äta middag, men istället för besked om hemgång blev vi tvungna att fatta beslut om Carron som låg i narkos på operationsbordet. Sårfickan var mycket stor och underhud och muskulatur var svårt skadad. Flera operationer skulle behövas för att rekonstruera hud och muskler och prognosen för ett fungerande bakben var inte så hoppfull. Tankarna virvlade runt i huvudet men vi landade snabbt i beslutet att inte utsätta Carron för det lidande som låg framför henne. Strömsholm stödde tveklöst vårt beslut och Carron fick somna in. 
Det kändes chockartat sorgligt att så plötsligt förlora vårt apporteringsankare, dessutom utan möjlighet att få ta avsked.
Tomt, tomt, tomt.


Carron blev åtta år.





                      
  
 

31/8

 

Augusti har passerat i rasande fart utan en enda uppdatering på hemsidan men nu kommer allt på en gång.
Stort grattis till alla som varit i farten på ett eller annat sätt!

Syskonen Thorsvi Caperdonich och Craigduff har debuterat i öppenklass på B-prov och fått varsitt andrapris.
Thorsvi Hazelburn, Tia, har gjort sitt livs första start i NKL vilket resulterade i ett tredjepris.

Jenny och Saga, Thorsvi Drumguish, gjorde en mycket fin insats på SSRKs SM i Viltspår och placerades på en tredjeplats. 


Anna tog tillfälligt över spakarna på Kinni, Thorsvi Kininvie, och startade på SSRKs Ungdoms-SM med en hedrande tredjeplacering som resultat.

Sara och Dimma, Thorsvi Kintyre, startade på WT öppenklass i JRKs (Jaktretrieverklubben) regi. Ekipaget uppnådde en Utmärkelse vilket meriterar för start i högre klasser inom JRKs meriteringsystem.

På LRKs WT i Kulla-Brunna fanns det en Thorsvihund bland placeringarna i alla klasser.
Thorsvi Convalmore, tvåa i NKL
Thorsvi Glenglassaugh, femma i ÖKL
Thorsvi Aberfeldy, trea i EKL


Några hälsoresultat har trillat in.
Thorsvi Caledonian är ögonlyst utan anmärkning.
Thorsvi Harris är röntgad A/ua.

Vi hade en härlig träff med H-kullen (Nash/Dimma) på Bryggholmen där Thorsvi Highland Park bor tillsammans med Mikaela och Johan. Både pappa Nash och mamma Dimma var med på träffen.
Här finns bilder!

Som vanligt i augusti har vi ordnat några vattenträningskvällar för våra valpköpare. En trevlig tradition där var och en bestämmer själv vilken nivå man vill jobba på. Avancerade dirigeringsövningar eller bara mingla och grilla en korv. De som är mer rutinerade bistår rookies med tips och råd. 


Augusti innebar också några domaruppdrag för min del. Två B-prov, Alfta och Gällivare, har det blivit samt helt fantastiska Flatmästerskapet med dryga 400 hundar till start. Bilden är från Alfta-provet.



Andjakterna är igång! På bilden Thorsvi Bunnahabhain, Doris, som trots sin ålder på dryga tretton år jobbar på efter bästa förmåga enligt rapport från matte Vicky. Så härligt!



  


     
              
  
 

30/7

 

Grattis Helena och Feint, Thorsvi Craigduff, till vinsten på Gotlands WT förra helgen! 88 fina poäng i ÖKL.
Dessutom blev det ett omnämnande i Gotlands Allehanda.


Jag hade det stora nöjet att döma ett Mock Trial i lördags. Bra träning inför kommande A-prov för såväl startande som domare. Oerhört välarrangerat med Ann-Maj Hjelm, Inger Johansson och Kian Wingård i provledningen. Duktiga stewards, skytttar och kastare. Härlig dag helt enkelt!

Pristagare och domare.
Vinnare blev Gabrielle Ljungberg med sin Searover Pims Pix.

Två av våra valpköpare är värda ett speciellt omnämnande på temat " inte så högt pris men en stor prestation". Eva startade Kinni, Thorsvi Kininvie, på Salaprovet igår och kom hem med ett tredjepris. Det är första gången Eva startar på ett B-prov! De flesta av oss börjar ju i NKL men Eva fick kasta sig in i den riktiga hetluften på en gång efterom Kinni är uppe i elitklass men då med Evas dotter Anna vid spakarna. Att föra hund i EKL är inte plättlätt. En prestation att gå till pris i sin första start!
Rita startade Viggo, Thorsvi Irish Yellow Spot, på ett inofficiellt NKL-prov igår och även här blev det en trea. Viggo jobbade på förstaprisnivå men hade det lite jobbigt i passiviteten och då sänks priset. Vi som följt Rita och Viggos karriär lyfter på hatten och gratulerar till prestationen att gå till pris.


     
              
  
 

16/7

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Sista valpen levererades idag och nu ska vi in i de vanliga rutinerna igen. Ser fram emot att börja träna Rocka igen! Min förhoppning är att kunna starta henne i ÖKL B-prov samt KKL A-prov under hösten. 
Våra två framtidshopp Thorsvi Black Rock "Raven" och Meadowlark Surprise "Prise" är än så länge bara ett par busungar men även de ska få sina dagliga "träningspass". Kul med två oskrivna blad!

Busungarna Prise (gul) och Raven (svart).

Igår startade några Thorsvihundar på WT i Långshyttan. I NKL fick Thorsvi Hillside, Kansas, 83 poäng och Thorsvi Clydesdale, Wilja, 79 poäng. Bra jobbat och grattis till Åsa och Iréne!

  
   
  
              
  
 

8/7

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Grattis Sara och Thorsvi Huntly till resultatet Godkänd i anlagsklass viltspår!

Thorsvi Aultmore, Reko, har flyttat till hundhimlen. Tyvärr var Reko inget praktexemplar vare sig fysiskt eller arbetsmässigt men en väldigt mysig och trevlig hund i vardagen. Marina med familj gav Reko det bästa liv man kan tänka sig och var starka nog att fatta rätt beslut när Reko fick alltför ont och inte gick att hjälpa på ett etiskt sätt. 

R.I.P. Thorsvi Aultmore 
2010-2017
Foto: Marina Gavelin

   
  
              
  
 

5/7

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Kennelträffen 2017 på Herrfallet blev en mycket lyckad tillställning. Vädret var toppen, instruktörerna suveräna och deltagarna glada och positiva. Planeringen för 2018 är redan igång så boka in helgen 29/6-1/7 i kalendern!
Tack snälla Kian som stannade hemma och tog hand om Rock-kullen så både Jörgen och jag kunde vara med på träffen.

Grupp 1 gör reklam för tennisbollar.


Delar av helt underbara Irish-kullen i sina tjusiga Lepricornhattar.
Ett gott skratt förlänger verkligen livet!


Den obligatoriska gruppbilden med alla i pytteformat. 
27 deltagande ekipage och några respektive. Våra instruktörer Inger J, Kerstin A, Maggan W och Jens P.

Idag är vi väldigt stolta över Team Saga, Thorsvi Drumguish och Jenny Hedström, som varit ute på ännu ett lyckat eftersök. De blev utringda på ett kontrollsök på gris där man trodde att det var en bom då inget blod hittades. Saga sökte av en dikeskant och kollade av två spår ner och på det tredje drog hon iväg. Efter ett mycket fint eftersöksarbete i tät och besvärlig terräng hittade hon den lille grisen. Skytten var såklart oerhört tacksam för Team Sagas insats. 
Jenny säger; "Det känns så bra att kunna få vara till hjälp!"

Saga framme vid grisen.
Foto: Jenny Hedström


  
  
       
  
              
  
 

29/6

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Ett långt och fint hundliv har fått ett värdigt slut. Thorsvi Bowmore blev dryga tretton år. 
Tack Fia och Kitte för att ni gav Hugo ett så bra liv!

Finaste Prins Hugo i sin glans dagar


       
  
              
  
 

25/6

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Vi är mycket glada över att kunna välkomna Meadowlark Surprise in i vår flock. Eftersom vårt eget hundmaterial har tunnats ut under senare år har jag hållit ögonen på mina uppfödarkollegors kombinationer för att hitta något som jag tror ska passa oss. Gult är ju normalt inte "min" färg på en labrador men är stamtavlan rätt så är den. Dessutom är hon ju förbaskat söt.
Tack Birgitta och Janne för förtroendet!



Thorsvi Craigduff, Feint, är ögonlyst u.a.
Då hans mamma Thorsvi St Magdalene har lindrig bakre polär katarakt och vi trots detta valt att använda henne i avel ser vi gärna att hela kullen blir ögonlyst. De har nu hunnit bli drygt tre år så det är dags att utvärdera deras ögonstatus. Det är dock ingen panik så det går bra att vänta till efter semesterperioden. Tack på förhand! 


  


      
  
              
  
 

18/6

 

Valpdagboken är uppdaterad!

R.I.P. Thorsvi Glen Elgin, Kuben. 

På bilden en ung Kuben i sin glans dagar.
En genomsnäll och go kille tillika Pelles pålitliga jaktkompis.
 


  


    
  
              
  
 

12/6

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Jag hade den stora äran att få vara en av fem domare på Unghundsderbyt som gick av stapeln på Skårsjö Gård. SSRK/Östergötland hade gjort ett fantastiskt arbete rakt igenom för att få detta mastodontrarrangmang i hamn. Genomtänkta rutor där några var lite enklare och några lite svårare. Totalt 179 hundar besökte min ruta som bemannades av ett mycket effektivt funktionärsgäng från LRK/Östergötland. Bra jobbat gänget!
Stort grattis till Marie Duse och Searover Fames Light som slutligen stod överst på pallen.

Foto: Annelie Karlsson

Hela vår lilla H-kull med ägare startade på derbyt och jobbade på efter bästa förmåga. Inga totalpoäng att yvas över men alla hade en trevlig och bra dag. Jag hade det stora nöjet att få ge en 20-poängare till Thorsvi Harris och matte Towa.

Ett härligt gäng!

På tal om H-kullen så har Thorsvi Highland Park, Hugin, blivit godkänd i anlagsklass viltspår. Grattis!

Mikaela och Hugin
Foto: Anne-Katrine Björnstjerna



    
  
              
  
 

7/6

 

Valpdagboken är uppdaterad!

14-18 juni är det dags för "The kennel club gundogs working tests 2017" på Chatsworth House som ligger i The Peak District i England. Två Thorsvihundar ingår i den svenska laget och vi önskar hela laget lycka till även om vi såklart håller en extra tumme för Ann-Maj med Spencer och Sara med Malva. Imorgon rullar de hemifrån för att i sakta mak bege sig till England dit de anländer måndag morgon 12/6. På vägen gör de ett längre stopp i Skåne för träning hos Mirjam och Anders på Carmal´s kennel.

Det svenska laget:
Ann-Maj Hjelm med FTW Thorsvi Speyside
Sara Wallgren med SEJ(j)CH Thorsvi St Magdalene
Bitte Sjöblom med FTAW Stenbury Askrike Black Nash
Susanna Hultman med Garagill Paris
Have fun girls!

     
  
              
  
 

4/6

 

Valpdagboken är uppdaterad!

   
  
              
  
 

2/6

 

Tre öppenklasspår i snabb följd med bästa tänkbara resultat och championatet därmed klart.
SEVCH TJH Thorsvi Black Bottle, Virvla, och duktiga matte Eva.
Stort grattis!

Foto: Kenneth Åkerblom

   
  
             
  
 

31/5

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Fart2 för H-kullen (Stenbury Askrike Black Nash/Thorsvi Kintyre) blev en mycket angenäm dag utan obehagliga överraskningar. Speciellt glädjande var deras hantering av Släden där de visade prov på fin dådkraft och snabba avreaktioner. Sånt gläder ett uppfödarhjärta!
Tyvärr hade jag ingen kamera med.

Thorsvi Drumguish vann SSRK/Berglagens uttagning till Viltspårmästerskapet 2017. Stort grattis, vi håller tummarna för Saga och Jenny den 5-6 augusti.

 
  
             
  
 

27/5

 

Valpdagboken är uppdaterad!

Stort grattis till Anne-Marie och Skye, Thorsvi Miltonduff, som vann Virå Open!

Anne Marie med vinnaren Skye och hans polare Adder som kom trea.

Virvla, Thorsvi Black Bottle, har varit ute och spårat med matte Eva. Grattis till första ettan i ökl viltspår!
 
Fin bild på duktiga Eva och hennes kompis Virvla.
Foto: Marie Sallander

Vår H-kull har hunnit bli 15 månader. Imorgon är det dags för Fart2 där de bland annat kommer att utsättas för den s.k. släden, ska bli spännande att se deras reaktioner.
Kansas, Thorsvi Hillside, och matte Åsa startade på LRK/Östras dummyjakt häromdagen. Ett arrangemang i WT-format men utan skott och med möjlighet att välja svårighetsgrad. Ett perfekt sätt att starta sin tävlingskarriär. Kansas och Åsa hamnade inte i den absoluta toppen men behövde verkligen inte skämmas för sin insats. Bra jobbat!

  

             
  
 

24/5

 

Valpdagboken är uppdaterad!


             
  
 

22/5

 

Valpdagboken är uppdaterad!

För dig som ska vara med på Kennelträffen är gruppindelning och stugfördelning klart. Gå in på länken från förstasidan. Hur mycket var och en ska betala kommer inom kort via mail.

I fredags morse flög jag upp till Sundsvall där jag haft kurs i tre dagar med fina Östanskär som bas. Ny grupp varje dag och många åhörare. Väldigt bra och trevligt på alla sätt arrangerat av SSRK/Västernorrlands Sundsvallssektion.
Har snott några bilder från deras Facebooksida.

Vackra marker och fint väder.


Golden retriever


Labrador retriever


Flatcoated retriever

              
  
 

18/5

 

Nu finns det en Valpdagbok för kull 21, Rock-kullen.

Liv kommer, liv går...
Igår gick Thorsvi Benriach, Cobber, över regnbågsbron. Våra allra varmaste tankar går till Jill och Peter som mist en vän och fantastiskt jaktkamrat.

   

           
  

   

16/5

 

Valparna föddes med början söndag eftermiddag. Strax efter sju på kvällen var valpningen klar och vi kan glädja oss åt en fin kull bestående av fem hanar och tre tikar. Rocka är en duktig mamma och tar hand om sina små på bästa sätt. Jag har haft det stora nöjet att kontakta de som blir valpägare samt det som inte alls är lika roligt, att informera de som inte blir med valp. 
Ska försöka få igång en Valpdagbok inom kort. Jörgen funderar på stamtavlenamnen.

Två dygn gammal...

Inga jaktprovsresultat att redovisa denna gång men däremot en del andra aktiviteter i hundsportens stora värld.
Thorsvi Glendullan, Gun, kan nu lägga titeln RLDF till sina tidigare RLDN, LP1, LP2. Grattis!

Foto: Anders Andreasson

Två mycket kompetenta och välutbildade viltspårhundar har gått tävlingsspår. Thorsvi Drumguish och Thorsvi Convalmore. 1Hp för Saga och Jenny, 1 för Wille och Claes. Säkra som kassaskåp!

Nosework är en relativt ny gren som verkar passa våra jaktlabradorer helt förträffligt. Den mycket mångsidige Thorsvi Ardmore, Acke, och matte Anita har visat framfötterna. Eftersom jag inte är helt insatt i regelverket (ännu) frågade jag helt enkelt vad de gjort:
" Vi har gjort officiell tävling i Nosework 1. Behållarsök. Man gör fyra olika sök som kan ge 25 poäng/sök. På varje sök hade vi 3 minuter på oss. Domaren kan sedan dra för olika saker och man får ha max 3 fel. 3 godkända tävlingar i behållarsök ger uppflytt till klass 2. De tävlingarna kommer först ihöst till Sverige. Acke gjorde samtliga 4 söken på sammanlagt 59 sekunder och markerade tydligt så jag kunde berätta för domaren i vilken behållare doften av eucaluptys fanns. Så maxpoäng 100, 0 fel och diplom"

Avslutningsvis ett mycket trevligt hälsoresultat, Thorsvi Huntly är röntgad A/ua. Hurra!

          
  

   

9/5

 

Drygt en vecka kvar, idag dygn 54 av 63. Rocka mår fortsatt bra. Hon äter fyra mål mat per dag och är väldigt hungrig. Vi har dragit ner promenadernas längd vilket hon verkar tycka är ganska onödigt. 
Jag fick en fråga om hur jag får henne att stå stilla i princip samma position när jag fotar. Hemligheten är en tennisboll som ligger framför henne som hon väntar på att få hämta. Så fort hon hör kamerans "klick
" drar hon iväg.


Valplådan har fått ett "tak" för att den ska bli mer lik en lya. Rocka sover där på nätterna, hon har insett att vi omöjligen får plats i enkelsängen tillsammans. Dessutom verkar hon gilla sin lya.

I helgen var jag i Alingsåstrakten igen och hade en helgkurs. På lördag eftermiddag visade termometern ca 24 grader och vi passade på att köra en hel del vatten. Idag hade jag långkalsongerna på igen...

Under söndagen var det svalare och tröjorna åkte på igen. Vi tränade mycket seriöst men här unnar vi oss en riktig gofika i form av Suzannes fantastiska morotskaka som Marianne hjälper till att servera. Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

Jag brukar ju som bekant hävda att en labrador ska vara svart. Men är föräldrarna av det rätta virket och råkar vara gula är det ju bara att gilla läget. En av de här gulklimparna flyttar hit i midsommarhelgen. Meadowlark Surprise kommer hon att heta i stamtavlan. Pappa är INTFTCH Ragweed Travel of Craighorn och mamma heter Meadowlark Pergite.
Planen är att behålla en av Rockas valpar också så det lär inte bli några sysselsättningsproblem framöver.

Foto: Birgitta Staflund Wiberg

            
  

   

2/5

 

Rocka på dygn 47 av 63. Drygt två veckor kvar till valpning.
Midjemåttet har ökat med 9 cm senaste veckan och är nu 79 cm. Hon mår hur bra som helst.


Valprummet är iordningställt, vår gamla valplåda fick gå i pension efter 20 kullar.
Ska bli spännande att se hur den här varianten fungerar.

SSRK/Östra anordnade ett WT i elitklass i vackra Skokloster igår. Jag hade anmält mig som funktionär, men
då en av mina domarkollegor skadat en fot fick jag hoppa in och döma istället. Min ruta låg i Äppellunden och bestod av kortklippt gräsmatta och massor av äppelträd. En dirigering och en mycket diffus markering var uppgiften som ekipagen ställdes inför. En ganska knivig uppgift skulle det visa sig, jag och domaraspiranten Ralf Falkeland fick ett bra bedömningsunderlag och fick användning för i princip hela poängskalan.
Fantastiskt vårväder, underbart vacker miljö och ett allt igenom välordnat arrangemang. En toppendag helt enkelt!


De fem lyckliga som blev placerade. Grattis alla!
Foto: Kajsa Fagerström

Det var flera Thorsviekipage som startade på Skokloster, tyvärr var det ingen som fick till den där riktiga fullträffen men alla jobbade på efter bästa förmåga. Bäst gick det för Anne-Marie med Skye, Thorsvi Miltonduff, som placerade sig på övre halvan av startfältet med 69 poäng.

Anne-Marie och Skye i solskenet.
Foto: Kajsa Fagerström

Att vila sig i form är aldrig fel. Här är det Cecilias hundar Thorsvi Coleburn, aka Spindelmannen, och Thorsvi Ardbeg, Skalman, som tar igen sig i soffan.

Foto: Cecilia Hallengren

           
  

   

25/4

 

Veckans Rockabild. Nu på dygn 40 av 63. Midjemåttet ligger på 70 cm, innan parningen 57 cm.
Hon är pigg och glad och äter med glupande aptit.



   
      
  

   

23/4

 

Hatten av för våra duktiga valpköpare som startat/tävlat under helgen med fina resultat.

Kristina med Morrison, Thorsvi Irish Tyrconnell, fick en etta i NKL på Stjärnhovsprovet trots en väldigt sträng domare (jag).
Ett mycket trevligt provupplägg och många duktiga hundar. Enda nackdelen var blåsten....
På bilden de fem förstapristagarna med domare Norrblom.

Foto: Maria Söder

På Lilla Träskaten arrangerade SSRK/Östra ett mocktrial där FTW Thorsvi Speyside, Spencer, tillsammans med Ann-Maj stod som segrare när dagen var slut. Dessutom blev ekipaget utnämnda till Guns Choice. Härligt!

Ann-Maj och Spencer till höger. Tvåan Tina med Meadowlark Morton i mitten och trean Christine med Doubleuse Sea Eagle till vänster. Domargänget bestod av Ulf Göranzon, Kicki Pilenås, Lasse Hedman och Roger Westerman.
Foto: Kajsa Fagerström

I Östergötland, närmare bestämt Yxnerum, ordnade FRK ett WT. Vinnare i ÖKL med 93 poäng blev Thorsvi Craigduff, Feint, tillsammans med duktiga matte Helena. Grattis!

Feint med sina priser, han lär inte behöva gå hungrig.
Foto: Helena Stenberg

Idag hade vi kullträff med H-gänget (Stenbury Askrike Black Nash/Thorsvi Kintyre). De är dryga året nu och har börjat bli   vuxna och förståndiga även om de såklart fortfarande är unghundar. Vi stämde av viltintresset för det har vi inte gjort sedan de var ganska små. Med stor entusiasm sökte de upp och apporterade kråka, and, fasan, trut och kanin. 

Johan och Hugin, Thorsvi Highland Park, tar det lugnt.

  
          
  

   

18/4

 

Tog en bild på Rocka idag när hon är på dygn 33 av den ca 63 dygn långa dräktigheten.  
Ska försöka ta en bild i veckan för att följa förändringen.


          
  

   

17/4

 

Kallt men uppehållsväder, stämningen desto varmare. Så kan man sammanfatta årets version av kennel Thorsvis Påsk-WT. 
Klassvinnarna blev
NKL Sara med Huntly 83 poäng
ÖKL Helena med Craigduff/Feint 83 poäng
EKL Anne-Marie med Miltonduff/Skye 76 poäng

Fullständiga resultat finns här!



I bakgrunden våra härliga domare; Kristina Råberg, Kian Wingård, Kent Petherbielke, Peter Flinck och Tina Örnjäger.
Utnämda till "Domarnas val" blev Kristina med Morrison, Katarina med Spike, Rita med Viggo, Kicki med Whirre (11 år) samt Kajsa med Ferrie. 

Tack alla som gjorde detta till en härlig och minnesvärd dag!



        

   

16/4

 

Under påsken försöker jag vara ledig vad gäller jobb och så är det även i år. På långfredagen sammanstrålade vi med ett gäng glada träningskompisar på Lilla Träskaten. Vädret var ju inte på topp men vi kämpade på tappert trots blötsnöandet.

Vår "lekledare" Peter Raneryd i en översnöad fyrhjuling.
Foto: Ann-Maj Helm.

Efter en mycket trevlig kväll med god mat och många glada skratt vaknade vi upp till en helt underbar...vinterdag!
Vitt på marken, blå himmel, strålande sol och några minusgrader. Efter frukost var det träningsdags igen och vi hade en härlig förmiddag i det fina vädret. Vi skildes åt efter lunch och då passade Jörgen och jag på att hälsa på taxarnas uppfödare Eva på Hvarsta. Utöver att vara en duktig taxuppfödare är Eva veterinär och hade erbjudit sig att kolla Rockas eventuella dräktighet. Och visst är det valpar i Rockas mage, ganska många till och med. Tack snälla Eva!


Vi ser ju ut som värsta taxuppfödarna, men än så länge är det ju bara labrador som gäller i det avseendet. Men man ska aldrig säga aldrig...
Foto: Eva von Celsing

Imorgon dags för vårt numera traditionella Påsk-WT för våra valpköpare. Ser fram emot ytterligare en härlig dag denna Påsk!

       

   

10/4

 

SSRK/Östras WT på Lidingö arrangerades för tionde gången och jag hade förmånen att vara en av domarna. Ett mycket fint genomfört arrangemang med en stor stab av funkisar som varit med förr. Det är många detaljer som ska falla på plats, allt ifrån alla nödvändiga tillstånd i förväg till resultatrapporteringen som denna gång premiärkördes som liverapportering. På varje station fanns en "padda" där poängen knappades in löpande och allt gick att följa på Östras hemsida.
Några Thorsviekipage startade och det gick ganska bra för de flesta. Göran och Millie gick bäst och hamnade på tredjeplats i ÖKL med 85 poäng. Stort grattis! 

Lina o Leia, Thorsvi Ardlair, startade också på WT i helgen närmare bestämt utanför Oskarshamn. Fina 82 poäng och en andraplats i EKL. Riktigt bra gjort!

Thorsvi Ardmore, Acke, lägger nu titeln RLDF till sin meritsamling. Grattis Anita och Acke!

Sist men inte minst grattis till vår B-kull som uppnått den aktningsvärda åldern av 13 år.
Sex av sju finns fortfande i livet.
På bilden Doris, Thorsvi Bunnahabhain, som tar en vilopaus under säsongens ripjakt. Still going strong!

  

  

   

28/3

 

Grattis Anders och Gun, Thorsvi Glendullan, till två kvalificerande resultat i rallylydnadens fortsättningsklass!




Till våra valpköpare: Nu finns start-och funktionärslista på sidan för Påsk-WT.

38 anmälda ekipage, kul!

  

   

18/3

 

Rocka och Messi har haft två mycket lyckade dejter och vi håller tummarna att det blir valpar vecka 20.


Messi, SEJ(a)CH Söders Broadwalk. SSRK/östras bästa retriever 2016.
    

  

   

12/3

 

Omslagspojken på förstasidan, Thorsvi Craigduff, håvade tillsammans med matte Helena in 188 poäng i tävlingslydnadens startklass och blev klassvinnare. Bra gjort!
Nya regler för tävlingslydnaden i år med ny klassindelning och momentinnehåll. Feint är nu uppflyttad till lydnadsklass 1 vilket motsvarar tidigare lydnadsklass 2, typ...på ett ungefär..

Thorsvi Irish Cooley, Furix, håller också på med lydnad under jaktens viloperiod. För Furix och matte Linda är det rallylydnad som gäller. Efter tre kvalificerande resultat i Fortsättningsklass, varav en 100-poängare, ståtar nu Furix med titlarna RLDN och RLDF. Stort grattis! 

Fine Furix
  

  

   

4/3

 

Vi behövde inte vänta speciellt länge på Rockas löp, idag började hon. Parning med Messi, Söders Broadwalk, om cirka två veckor.

  

   

3/3

 

Det blir långt mellan uppdateringarna, allt mer information går via Facebook. Jag tänker dock fortsätta med hemsidan ett tag till om inte annat för min egen skull, jag älskar att gå tillbaka och läsa gamla Nyheter, Valpdagböcker m.m.

Förra helgen var det Domarkonferens för oss som dömer retrieverjaktprov. Kul att träffa alla kollegor och mycket givande. Diskussionens vågor går stundtals höga men med en positiv och konstruktiv grundton. Nytt regleverk från 2017 med en låsningsperiod på fem år som vanligt. Inga stora förändringar denna gång men det blir i alla fall lite fler skott på B-proven och kvalitetspriser i KKL på A-prov. 

Vi träffar vår senaste kull, H-kullen, med jämna mellanrum. Relativt coola hundar med fina apporteringsanlag. Deras förare har lagt stor vikt vid den viktiga grundläggande följsamhetsträningen vilket gör att de är "vattenkammade" på ett trevligt sätt. De har precis hunnit fylla året och en av dem har gjort sin röntgen. Tyvärr blev det C på höfterna men armbågarna var fina. Den aktuella hunden har inga som helst problem med sin rörlighet och kommer säkerligen att fungera alldeles utmärkt ändå.

Här hemma väntar vi på att Rocka ska börja löpa, Carron och Juli började för en vecka sedan och Rocka borde hänga på inom kort. Hoppas att allt går enligt plan och att vi snart har en valpkull igen.
Det är verkligen dubbelbottnat att vara uppfödare. Så spännande när varje ny kull föds, man är full av förhoppningar. Samtidigt blir man så ledsen och bedrövad när det blir något fel på hunden och en stackars valpköpare drabbas.

  

   

17/2

 

Ledsamma nyheter kom häromdagen. Thorsvi Aberlour, Catch, har slutat sina dagar på jorden och jagar vidare i hundhimlen. Våra allra varmaste tankar går till Jenny med familj.


 

11/1

 

Välkommen till vuxenvärlden säger vi till Rocka, Stenbury Black Stingray, som fyller två år idag!


Rocka dryga åtta veckor.

 

5/1

 

Nytt år, nya möjligheter! (men inga nyårslöften)

Inte helt förvånande ersattes den gröna, milda och hundträningsvänliga vintern med en vit och kall variant.
Bara att bylta på sig och gilla läget. Labradorerna har inget emot vare sig kyla eller snö och samma gäller för taxen Viska. Valsa däremot har aldrig gillat vinterföre och håller sig helst inomhus. 
Vår lilla labradorflock är just nu utökat med 100% och det känns riktigt bra. Tre stycken är helt enkelt för lite. Speys är hemma på tillfälligt besök när Carina med familj roar sig lite på bortaplan. Heléns bägge hundar Dolly och Sansa har varit här sen före jul medan familjen rest till sol och värme i Thailand. 

Imorgon bär det av till Vallentuna där Stenbury Stick, som är en variant av Gyllene Anden, går av stapeln. Jag och Rocka ska vara med och Jörgen dömer. Får väl hoppas att domaren inte får fullt så kämpigt som på bilden!

 

  

      

             

    Senaste Nytt från 2016
    Senaste Nytt från 2015
    Senaste Nytt från 2014
    Senaste Nytt från 2013
    Senaste Nytt från 2012
    Senaste Nytt från 2011
    Senaste Nytt från 2010
  Aktuellt från 2009 Skvaller från 2009
  Aktuellt från 2008 Skvaller från 2008
  Aktuellt från 2007 Skvaller från 2007
  Aktuellt från 2006 Skvaller från 2006
  Aktuellt från 2005

Skvaller från 2005

  Aktuellt från 2004  
  Aktuellt från 2003  
  Aktuellt från 2002  
  Aktuellt från 2001  
  Aktuellt från 2000